Симона Радева пазела Семерджиев срещу 2 бона на месец

Симона Радева пазела Семерджиев срещу 2 бона на месец

Полицайката Симона Радева е получавала по 2000 лв. месечно, за да прикрива причинилия смъртоносната катастрофа в София Георги Семерджиев. Униформената редовно се возела в колата на мъжа и, когато той бил спиран за проверка на пътя, тя показвала служебната си карта. Това твърдят източници на Нова, близки до разследването.

Преди часове от МВР съобщиха, че Радева е временно отстранена от длъжност заради нарушения на Етичния кодекс на ведомството. По непотвърдена информация дисциплинарното производство срещу нея е заради клипове с нейно участие, качени в мрежата. На някои от тях се вижда как тя размахва белезници. Наказанието може да се обжалва по административен ред.

Запознати с казуса коментират, че полицаи от 4 Районно управление пък ползвали безплатно услуги в автомивката на Семерджиев. В замяна му давали информация за това къде ще бъдат разполагани постове на пътни полицаи, както и за предстоящи проверки за наркоразпространение.

Камери за видеонаблюдение са заснели как Радева и двама служители на 4 РУ носят стълба, с помощта на която Семерджиев влязъл в апартамента си в минутите след жестоката  катастрофа миналия вторник.

Източници на NOVA разкриват още, че през 2018 г. Семерджиев е бил задържан с около 10 кг дрога при спецакция.