Симо Касабов е мъжът, който смля от бой жена си

Симо Касабов е мъжът, който смля от бой жена си

44-годишният предприемач Симо Касабов е съпругът, който преби снощи с тенис ракета жена си. Тя се казва Димитрия и го е дарила с две деца, научи ТВМЕДИА.

Касабова е в тежко състояние в пловдивската УМБАЛ „Св. Георги“. Разследващи потвърдиха, че именно той е нанесъл зверския побой, след като заварил половинката си да говори по телефон, в който няма монтирано устройство за следене и подслушване.

Разярен,  грабнал тенис ракета и я смазал от бой. Те постъпила късно снощи в болницата с множество хематоми, счупени ребра, разкъсан далак и спукано тъпанче, огласи по-рано зам.-районният прокурор Атанас Илиев. Двете им деца по щастлива случайност не са били вкъщи, когато е станал побоят.

Касабов, който се занимава със строителство и търговия, бил изключително ревнив. По тази причина инсталирал подслушвателни и проследяващи устройства в телефоните на жена си и на двете им деца. Многократно ги заключвал вкъщи.

„На пръв поглед нормално семейство, но съпругата е била подложена системно на домашно насилие“, коментира Илиев.

След като пребитата потърсила медицинска помощ, лекарят, който е приел, си спомнил, че през 2018 г. тя отново е била при него с травми. Тогава обяснила, че раните й по главата били от падане по стълбите.

Бизнесменът е задържан. Ако бъде доказана вината му, законът предвижда от 3 до 10 г. затвор за причиняване на тежка телесна повреда.

Той е родом от родопското село Змеица, но живее в Пловдив, където е бизнесът му. Има 6 фирми.