Шампион по щанги: Живея в кошмар, плашат мен, децата и жена ми с убийство

Шампион по щанги: Живея в кошмар, плашат мен, децата и жена ми с убийство

В постоянен кошмар, страх и стрес живее от близо две години насам семейството на легендарния ни щангист Нено Тeрзийски. Това призна самият трикратен световен шампион пред „Мач Телеграф“. Нено е първенец на планетата от Москва 1983, Сьодертале 1985 и Острава 1987. Има освен това и четири европейски титли и четвърто място на Олимпиадата в Барселона 1992.

По-късно Нено беше помощник-треньор в националния отбор първо на Иван Абаджиев, а после и на Пламен Аспарухов преди сам да поеме кормилото на отбора в периода 2005-2007 г.

От доста години Терзийски има магазин за кафе, цигари, алкохол и захарни изделия в квартал „Младост“ 1А в София, където работи и до днес. 58-годишният легендарен щангист разказа за кошмарния период в живота му.

„Преди две години се разделихме с жена ми Петя и тя отиде да живее при друг мъж. Казва се Ангел Сотиров, на 39 години. Много бързо обаче Петя осъзна грешката си и реши да го напусне, защото беше малтретирана. Първо отиде да живее при голямата ни дъщеря Алиса, после на квартира, а накрая решихме да се съберем и пак да сме заедно. Мъжът, с когото се раздели, обаче превърна живота ни в ад – постоянно преследване, заплахи и обиди към жена ми, обиди към децата ни. Много пъти сме намирали гумите на колите ни срязани.

Последното, на което беше посегнато, беше магазинът ни, който беше счупен. Пускали сме десетки жалби до полицията, арестували са го, но после бързо го пускат. Има записи от камери, има издадена ограничителна заповед да не доближава жена ми, но той не я спазва. И явно колкото по-безнаказан се чувства, толкова по-смел става“, разказа Нено Терзийски.