Семерджиев и прокурорското леке се сбиха в затвора

Семерджиев и прокурорското леке се сбиха в затвора

Двамата се нахвърлили и срещу надзирателите, които се опитали да ги разтърват.

Прокурорският син от Перник Васил Михайлов, срещу когото са повдигнати осем обвинения за побои и закана за убийство, се е сбил с арестувания за катастрофата на бул. „Черни връх“ Георги Семерджиев, съобщи Нова тв.

Всичко започнало със словесен сблъсък, който прераснал във физическа разправа. Когато видели, че ситуацията излиза извън контрол, надзиратели се намесили и опитали да потушат конфликта. Докато ги разтървавали, двамата известни затворници се нахвърлили върху служителите на Централния софийски затвор.

Заради случилото се Михайлов и Семерджиев са изпратени в наказателни килии, допълват източниците на Нова.

От правосъдното министерство са отрекли да има подобен инцидент.

Но преди дни прокурорският син отново е бил в карцера заради арогантно поведение.

18-годишният прокурорски син Васил Михайлов бе предаден на съд за леки и средни телесни повреди, закана за убийство и хулиганство. Младежът бе задържан в средата на юни м.г., след като футболният треньор Румен Андонов подаде сигнал за нанесен побой от Михайлов върху него. След като мъжът даде гласност на случая, се оказа, че не е единственият потърпевш от Михайлов.

Пернишкият кмет Станислав Владимиров заплаши с протести, ако органите на реда не предприемат спешни мерки срещу престъпността в града.

Другият VIP затворник Георги Семерджиев е обвинен за тежката катастрофа на столичния бул. „Черни връх“, при която загинаха 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева. Тежкият инцидент се случи около 23 ч. на 5 юли м.г. на кръстовището на булевардите „Черни връх“ и „Арсеналски“, при хотел „Хемус“. Тогава мощно „Ауди Q7“ с фалшив немски номер профучава през червения светофар от НДК по посока „Черни връх“. Причината е гонка с мотор, който обаче спира на светофара.

Джипът убиец на Семерджиев, който кара без книжка (отнета му е заради шофиране под влияние на наркотици на 11 юни, но не е арестуван от служителите на 7-мо Районно управление на полицията), връхлита таксиметров автомобил, след това помита двете момичета на тротоара пред входа на метростанция „Европейски съюз“. Те умират на място. Колата се разбива в асансьора на метрото и се чува взрив.

Прокуратурата образува досъдебно производство срещу полицаи за „чадър“ над Георги Семерджиев. А служебният министър Иван Демерджиев уволни почти всички полицейски началници в София.