САМО В ТВМЕДИА: Ето я Лили, която днес уби детето си

САМО В ТВМЕДИА: Ето я Лили, която днес уби детето си
Лили, майката на Виви

Единствено ТВМЕДИА разполага със снимки на Лиляна Халкалиева, която тази сутрин, в Деня на детето, уби с нож 8-годишната си дъщеря Вилияна. Трагедията се разигра в пловдивското село Желязно. Хората в селцето са потресени и отказват да повярват, че това се е случило именно в тихо и кротко семейство като тяхното. 

Кметицата Валентина Узунова заяви пред „24 часа“, че 31-годишната майка е била много добър родител и се е грижила изключително добре за детето.

Засега криминалистите отказват да назоват мотива за престъплението. Тепърва ще се назначава психиатрична експертиза какво е психическото състояние на жената.

След като е намушкала няколко пъти второкласничката Виви, (така наричат детето в селото, бел.авт.) майката е опитала да се самонарани (или самоубие, според една от версиите). Детето губи битката с живота в лечебно заведение в Пловдив. Лиляна Халкалиева също лежи в болница с опасност за живота след нараняванията, които си е причинила със същото хладно оръжие.

„Нямаше никакви индикации, че има психическо заболяване, напълно нормална млада жена, която отглеждаше детенцето си съвестно. Бог знае какво се е случило“, коментира Узунова, която е в истински шок от случката. Заради трагедията сутринта е бил отменен и празникът на детето в селото.

От профила на Халкалиева във фейсбук е видно, че младата жена си е публикувала основно снимки с дъщеря си, показа проверка на ТВМЕДИА.

Дори се е хвалила пред приятели, че е записала малката в модна агенция за деца. Акаунтът ѝобаче не е активен от няколко години.

ТВМЕДИА припомня, че само пред 2 години подобна история потресе Сандански и изобщо цяла България. 32-годишната Кристина Дунчева уби двете си деца с кухненски нож.

Кристина Дунчева също уби с нож двете си деца на 3 и 5 годинки. Снимка: БУЛФОТО

Криминалисти тогава заявиха, че аналогична гледка не са виждали през цялата си практика. Всяко от децата е имало по 30 пробождания с нож. Мъниците останаха завинаги на 5 и 3 годинки – момиче и момче. Кристина е обвинена в двойно убийство и в момента се намира в затвора в Сливен.

Впоследствие изплуваха факти, че тя е била тормозена физически и психически от съпруга си Георги. Двамата никак не се разбирали. Кристина подавала дори сигнали за домашно насилие. Нещо повече, Георги неколкократно я заплашвал, че ще ѝ отнеме родителските права, тъй като не се грижела качествено за общите им наследници.

Полицай и социален работник, пратени по сигнал до адреса на Кристина, не установили кой знае какво. Написали протокол с предупреждение и до там. После  се оказа, че и двамата представители на властите са неглижирали случая и са се отнесли несериозно с молбата на Кристина да получи помощ и подкрепа.

 

СНИМКИ: БУЛФОТО И Личен архив на Лиляна Халкалиева

*ТВМЕДИА разполага и с други семейни снимки, на които се вижда детето, но смятаме за неморално да ги публикуваме.

Кристина Дунчева от Сандански, която уби рожбите си през 2020 г., е била обект на психически и физически тормоз от мъжа си Георги.