Психично болен обстрелва съседи с камъни

Психично болен обстрелва съседи с камъни

Мъж на име Сашо тормози живущите в кооперация в столичния район „Оборище“.

„Сашо влиза в мания, вика по 20 часа, крещи, че ще ни убие и закопае, често излиза чисто гол. Нито може да живеем нормално, нито да работим нормално. Притеснени сме за живота и здравето на децата си“, заяви съседка на мъжа.

„Моят въпрос е по-скоро насочен към институциите – докога ние сами трябва да решаваме тези проблеми“, запита комшия на въпросния Александър, който има психическо заболяване.

„Той често хвърля предмети от терасата си – камъни, павета, кошчета и всякакви покъщнина. Не просто ги хвръля, а ги мята по нас, за да ни нарани“, посочи трета съседка на проблемния мъж.

В момента мъжът е настанен за лечение в психатрична клиника, но престоят му там ще бъде само до 14 януари, след което отново ще се прибере вкъщи. Според законодателството у нас, след като има кой да се грижи за лицето, то трябва да бъде поверено на грижите на роднините. Александър има брат и баща, които имат финансова възможност да го гледат, но те отказват дори да следят дали си пие лекарствата, категорични са изплашните съседи.

Те са организатори на подписка срещу конфликтния мъж. Полицията обаче не може да направи нищо, тъй като нямат прокурорска заповед за влизане в жилището му.