Протест за Ети, намерена в куфар на сметището

Протест за Ети, намерена в куфар на сметището
Орлин Владимиров е планирал убийството на жена си Ети поне месец по-рано. В дома им е открита и скрита камера, с която следял разговорите на съпругата си. Снимка: ЛИЧЕН АРХИВ


Роднини, приятели, както и напълно непознати, но съпричастни с трагедията хора, ще протестират утре сутрин пред Съдебната палата в памет на 33-годишната Евгения Чорбанова, убита от собствения си мъж Орлин Владимиров. Случаят потресе България точно преди година.

Изродът, който я е умъртвил по особено жесток начин, разиграваше театър пред криминалистите повече от месец, имитирайки, че също търси изчезналата си жена. Пред ченгетата IT специалистът твърдеше, че тя е отишла на фитнес и повече не се е прибрала вкъщи. След повече от 30 дни безуспешно издирване тялото на младата майка бе намерено, натикано в куфар и изхвърлено на сметище край Перник.

Пред разследващи и криминални психолози Орлин и баща му Пламен правят пълни и подробни самопризнания кога, как и защо е извършено убийството. Малко по-късно, очаквано, оттеглят показанията си, тъй като не са направени пред съдия.

Владимиров е IT специалист. Не давал вид на престъпник, но ревността му станала обсесивна последните няколко месеца. Снимка: БУЛФОТО


Утре сутрин съдът ще гледа делото срещу бащата и сина, а обвинението е за умишлено причиняване на смърт с особена жестокост. Владимиров е в ареста, докато баща му – бивш полицай, е под домашен арест заради влошено здравословно състояние. Той е обвинен като съучастник в убийството, тъй като вместо да спре сина си – му е оказал пълна подкрепа с превозване на трупа до Перник.

От прокуратурата настояват Орлин да остане зад решетките, защото има опасност да извърши и други престъпления. Също така от обвинението смятат, че мъжът прецизно е планирал убийството на жена си поне месец по-рано. Разследващите са открили и скрита камера в дома на семейството, с която той следял разговорите на Ети. Успял да разбие и паролите в социалните мрежи, а след като проникнал в тях – следял изкъсо комуникацията ѝ.

„Орлин е ревнив, хладнокръвен и определено не съжалява за сторенето. Той е високоинтелигентен. През цялото време е бил сигурен какво иска да направи и как да го стори“, казват криминални психолози, работили с убиеца. Според тях ревност е основен мотив за престъплението. Орлин бил убеден, че Евгения му изневерява.

Двамата имат малко момченце, което в момента се отглежда от родителите на мъртвата Ети. Снимка: ЛИЧЕН АРХИВ

Ети е била душена няколко минути, докато не се свлякла на земята. За да е убеден, че е мъртва и не диша Владимиров увива около устата и носа ѝ дебело тиксо. Патоанатомите са категорични, че жената е била в безсъзнание, но жива преди омотаването на тиксото около лицето ѝ…

„Орлин много добре е знаел какво иска да направи. Баща му е единственият, който е бил запознат с плановете на сина си. Той е единственият човек, който е могъл да го спре“, заяви през сълзи Диляна Маринова, близка приятелка на жертвата.

Още преди делото да влезе в съда, бащата на извършителя беше пуснат под парична гаранция от 5 хил. лева.

„Срещу 5000 лв. – толкова струва животът на Евгения, която просто е невероятен човек, невероятна майка приятел, всичко…“, споделя Маринова.

Близки на Евгения настояват за доживотен затвор на убиеца. Орлин омотал тиксо около устата на жертвата, за да е сигурен, че не диша. Снимка: БУЛФОТО

Семейството и близките на убитата жена, която остана завинаги на 33 години, се надяват на доживотна присъда. Най-добрият му приятел от детинство признава, че вече всички се страхуват от Орлин.

„Не искам след 10 години той да се разхожда и да се среща с децата ми. Страх ме е за детето му. Страх ме е за приятелките на Ети. Те живеят около мястото, където и той, те буквално ще се срещат в асансьора. Искам максималната възможна присъда, доживотна“, заяви Ивайло Иванов.

Диана Стоева, друга добра приятелка на убитата Ети, също сподели призив към всички познати и непознати на Евгения. Тя помоли всеки, който минава утре сутрин край Съдебната палата в София да се включи в протеста, който е планиран за 09:30 ч., когато започва и делото срещу бащата и сина. Ето какво написа Диана – публикуваме без редакторска намеса:

„Здравейте! От тази висока трибуна искам да се обърна към вас с една огромна молба. Моля прочетете до край, няма да е дълго.
Сигурно някои от вас знаят, други ще разберат сега, но миналата година на 13.11. сърцето ми и сърцата на десетки други хора се разбиха и оттогава живеем така. На 13.11. преди една година разбрахме, че са открили тялото на изчезналата преди месец Евгения. Откриха я в куфар край гр.Перник. Сигурна съм, че почти няма човек който да не е чул за тази история, наподобяваща сценарий на уродлив филм, а не на нещо което ти се случва на теб.
Евгения, или както я наричах аз – Ети, беше най-добрата ми приятелка. Отдадена майка, с хубава професия, участник в различни каузи, дейна, красива…имаше много приятели и нямаше човек, който да не я харесва. Всъщност, може би един човек, нейният съпруг. Човек ли е всъщност този „човек“?
Няма да ви разказвам случилото се в собствения й апартамент, знам че го знаете.
Искам да ви кажа обаче, да следите за червените флагове и да не бъркате лудата ревност с луда любов. Не да живеете в страх, но да говорите с някого, ако забелязвате нещо притеснително във вашата връзка или в тази на ваш близък човек. Искам и да ви помоля нещо и за това ви пиша:
На 13.12., идния вторник, от 09:30 до 10:30 пред Съдебната палата, ще се съберем по повод започващото дело срещу убиеца и съучастника му – неговия собствен баща. Идеята е да покажем на съда, че очакваме единственото приемливо решение – доживотен затвор без право на замяна!
Моля, ако можете да дойдете, или ако минавате от там, не ни подминавайте, а бъдете съпричастни. Нека покажем, че не сме забравили“, казва Диана Стоева.

 

Автор: Димана ДОЙЧИНОВА