Прокуратурата с шокиращи разкрития за изровените седем тела в гората

Прокуратурата с шокиращи разкрития за изровените седем тела в гората

Погребална агенция вместо да извършва кремации, погребвала хората в плитки гробове в гора край София. Това заявиха от прокуратурата.

Близките на починалите плащали по 1000 лева за услугата кремация на въпросната погребалната агенция, за която стана ясно, че е извършвала незаконни погребения близо до Банкя. Клиентите получавали и урна след един месец, но с какво съдържание вътре – остава мистерия.

От държавното обвинение съобщиха, че в района е открит плитък гроб с тленните останки на 3 лица, а отдолу – още четири други. Аутопсиите вече са извършени, като е установена самоличността само на едно от починалите лица. Разследващите са се свързали и с негови роднини.

„Няма данни за насилствена смърт при този човек. Близките са заплащали сума от 1000 лева, за да бъдат кремирани останките им, а месец по-късно са получили урна с прах. Те не знаят, че баща им не е кремиран“, казаха от прокуратурата.

Разследващите органи получили множество обаждания от хора, които са използвали услугите на тази фирма. Те са изразили съмнение, че не знаят къде са останките на близките им, след като разговори с крематориума потвърдили, че телата им не са минавали от там.

 

Снимка: БУЛФОТО