Прокуратурата обяви имената на задържаните у нас за атентата в Истанбул

Прокуратурата обяви имената на задържаните у нас за атентата в Истанбул

Прокуратурата даде подробности по случая за задържаните у нас заподозрени за подпомагане на атентатора в Истанбул.

За 4 от задържаните ще се иска постоянна мярка задържане по стража. Петият обвиняем – жена със сериозни здравословни проблеми, по нея е определена по-лека мярка. Всички задържани са чужди граждани, един от тях е и с българско. Събират се доказателства за съпричастност и на други лица, заяви прокурор Ангел Кънев.

По-рано днес стана ясно, че петима заподозрени за подпомагане на атентатора в Истанбул са задържани в България. Трима от тях са граждани от Молдова, а един мъж и една жена са от арабски произход. На тях са повдигнати обвинения за каналджийство през територията на България и за тероризъм и подпомагане, извършен на територията на чужда държава.

Сийка Милева, говорител на главния прокурор, потвърди информация, че има повдигнати обвинения на петима души за подпомагане на лице, което най-вероятно е извършителят на атентата в Истанбул. Четирима са задържани за 72 часа и е внесено искане за постоянния им арест. Помощта, която са оказвали, е по-скоро след атентата. Тя е логистична и комуникационна.

Снимки: Булфото