Приятелки на пребитата Димитрия треперят за живота ѝ

Приятелки на пребитата Димитрия треперят за живота ѝ

Приятелки на пребитата Димитрия Касабова се притесняват за нея и живота ѝ, след като жената бъде изписана от болницата.

Една от най-близките ѝ – Гергана Дрянкова от Пловдив пусна в социалните мрежи снимка на букет от Димитрия, който пострадалата жена е изпратила до приятелката си за рождения ѝ ден. До цветята има картичка, на която пише: „От Дима с обич!
.

„Днес празнувам със свито сърце, защото я няма тук, но тя е по-силна отвсякога“, написа Гергана за Димитрия.

Касабова влезе в болница след поредния брутален подобой, който ѝ е нанесъл съпругът ѝ Симо Касабов. Той е известен бизнесмен в града под тепатата.

По думите на запознати Симо е малтретирал жена си още преди 20 години, когато не били семейство с деца, а просто гаджета.

През 2018 г. жената отново е постъпила в лечебно заведение с куп травми, но тогава обяснила на лекарите, че е паднала по стълбите.

Миналата седмица от прокуратурата в града съобщиха подробности по смразяващия случай на домашно насилие. Според държавното обвинение Димитрия е била системно пребивана, заключвана, следена и подслушвана. Причина за бруталния побой станал мобилен телефон, по който тя разговоряла. Този апарат не бил познат на мъжа ѝ. Касабов държал да подслушва всичките ѝ разговори и се ядосал, когато видял непознато устройство в дома си.
Ударите са нанесени… с тенис ракета. Димитрия е бита безпощадно, вследствие на което получава разкъсан далак, спукано тъпанче, счупени ребра, множество хематоми по цялото тяло.

Единственото „положително“ в този страховит сценарии е, че двете им деца не са присъствали на травмиращите сцени.

Всички приятелки в Пловдив се надяват Димитрия да даде показания и Симо Касабов да бъде съден за тежка телесна повреда.

„Дано не е развила и Стокхолмски синдром, какъвто често развиват жертвите на системно домашно насилие. Дано се разделят и никога повече не се връща при него“, коментират във фейсбук пловдивчани.

Кабасов остава в ареста, тъй като има опасност да се укрие или да въздейства на други свидетели, решиха магистратите.