Посмъртно: Излезе последната песен на Денис Теофиков

Посмъртно: Излезе последната песен на Денис Теофиков

Песен в памет на младия изпълнител Денис Теофиков пусна фолкпевицата Емилия преди броени минути. Песента се казва „Единствено“ и бе дълго чакана от почитателите им.

Клипът за парчето е заснет буквално преди трагичната смърт на младото момче.
21-годишният Денис реши да сложи край на живота си, скачайки от висока сграда в София. До ден-днешен не е ясна конкретна причина за решението му, но се твърди, че той е страдал от дълбока депресия, след като стана известен.

Негови близки приятели знаели за състоянието му, но решили, че той ще се справи с тревожността и тъгата сам.
Денис не е търсил подкрепа от специалисти и не е приемал хапчета за депресия, твърдят близките му.

Смъртта на младия изпълнител през есента на 2021 година потресе попфолк средите. Колегите му потънаха в скръб, че един млад живот е прекъснат толкова рано.

Изключително талантлив и последователен го определят в бранша. Денис е син на известни музиканти, а самият той прохожда на сцената с успешен дует с Цветелина Янева, след това и с Емилия. Баща му е популярният в цяла Европа виртуос Атешкан Теофиков, по-известен като Атеш, а майка му е ангелогласната певица Венера Теофикова.

Минути след появата на новата песен видеото беше споделено стотици хиляди пъти.

Зад музиката, текста и аранжимента на песента с Емилия стои екип на Diamond Beat Production. Това е четвъртият и последен дует на двамата изпълнители.

Видеоклипът е под режисурата на Валери Милев. Сценарият е на Мариан Вълев, който е един от героите в лентата, заедно с Михаил Билалов, Кирил Ефремов и Башар Рахал.

Видеото може да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=0O5pkAPzroo