ДПС: Обикновените храни са лукс за българите

ДПС: Обикновените храни са лукс за българите

Основната потребителска кошница на българина вече е главно с вносни продукти. Цените на международните пазари непрестанно се качват, а у нас основни храни може да станат бутикови за обикновените хора.

Това заяви Джевдет Чакъров от името на ДПС от парламентарната трибуна. По думите му мизерията и недоимъкът са провокирани от липсата на държавна политика за гарантиране на продоволствената сигурност на населението.

„Повече от месец не се приема нашето искане за изслушване на премиера Кирил Петков за кризите, провокирани от коронавируса и войната в Украйна. Ние сме единствената държава, която няма планове за тях. Това очевидно не е в дневния ред на управлението“, критикуват от ДПС.

Чакъров изтъкна, че земеделските производители издъхват под високите цени на торове, препарати и суровини. А животновъдите масово затварят стопанствата си и дават животните за клане.

„Площите с домати, краставици и пипер са намалели с пъти“, посочи още депутатът. „Пенсионерите и социално слабите хора са оставени да мизерстват, у нас няма никакви мерки за осигуряване на продоволствието на населението, за което има реална заплаха“, категорични са от движението.

Снимка:  БУЛФОТО