Полицаят, отказал 20 000 лева и златен часовник /ВИДЕО/

Полицаят, отказал 20 000 лева и златен часовник /ВИДЕО/

Три пъти до сега е отказвал подкупи полицаят, който не се изкуши да вземе рушвет от 10 хиляди евро и златен часовник. Това разказа самият младши инспектор Алек Каленски, след като сирийски гражданин направи опит да го подкупи. Установено е, че шофьорът е употребил канабис, амфетамин и метаамфетамин.

„Такава крупна сума за пръв път се случва“, отбеляза Каленски и добави, че не си е помислил дали да вземе парите.

Полицаят, заедно с неговата колежка Елена Симова се отзовават на сигнал за възникнал скандал на пътя на кръстовището на бул. „Дондуков“ и „Мария Луиза“ в столицата. На място е трябвало да се тестват водачите за алкохол и наркотици.

Тестът на единия водач, сириец с български документи за бежанец, е показал наличие на три вида наркотици – канабис, амфетамин и метаамфетамин. Той моментално е арестуван и вкаран с белезниците в патрулната кола. Чужденецът се оплакал, че ръцете го болят и поискал те да бъдат разхлабени.

„В момента, в който се качих в задната кола на автомобила и понечих към човека да му сваля белезниците той в ръцете си държеше две пачки с банкноти по 50 евро, като пусна същите на пода на служебния ни автомобил и ги бутна с крак към мен с думите, че желае да бъде освободен и да му бъде върната шофьорската книжка”, обясни още полицаят.

Той незабавно е докладвал случая. След като е била уведомена дежурната част, на място пристига екип на дежурна оперативна група към 5-то районно, които преброяват парите и установяват, че сумата е 10 хил евро.

Сириецът направил втори опит да подкупи униформените докато е транспортиран към ВМА за кръвна проба. Тогава той им предложил 3 хил. лева и златен часовник.

Задържаният мъж има български документи със статут на бежанец. „Той говореше и перфектен български, именно на наш език ми предложи подкупа”, обясни още Алек Каленски.