Отмениха доживотния на Сашо, убил жена си от бой

Отмениха доживотния на Сашо, убил жена си от бой

Само 20 години затвор отреди съдът на 35-годишния Александър Александров от Тетевен, който в началото на март през 2021 г. преби майката на детето си до смърт. Камелия Александорва издъхна в мъки седмица след побоя в Плевенската болница.

ТВМЕДИА припомня, че първоначално мъжът бе осъден на доживотен затвор от Окръжния съд в Ловеч. Присъдата му обаче бе обжалвана в законен срок от защитата му. Така днес стана ясно, че Върховният касационен съд поставя окончателно и без право на обжалване присъда от 20 години.

Близките на починалата млада жена са в шок. Ридаят и не си намират място след новината за намалената  присъда.

„20 г., от които я лежи 13-14, я не“, бунтуват се в Тетевен познати на жертвата.

Убитата Камелия с дъщеря си…


Камелия и Александър имат дъщеричка, която допреди убийството на своята майка системно ставала свидетел на скандали и брутални побоища. Тя работела като шивачка в балканския град и често идвала на работа посинена. През 2018 г. след поредния бой тя подала жалба в полицията по закона за домашното насилие. Впоследствие обаче оттеглила сигнала заради разкайване от страна на Александър.  Той обещал повече да не ѝ посяга, както и да спре със серийните си запои, които продължавали с дни.

Камелия се надявала, че тормозът ще спре, но уви – малко след изтеглянето на жалжата отново е пребита от бащата на детето си. Нещо повече, в най-големия студ и сняг е изхвърлена да се прибира полугола при родителите си.

След случката шивачката решила завинаги да прекъсне отношения с побойника. В миналото той е осъждан три пъти за хулиганство. Въпреки раздялата Сашо не спрял да я преследва и причаква след работа. Тя отново търпяла физически и психически тормоз и така до фаталния 4 март 2021 г.
Семейството на жертвата твърди, че насилникът ѝ е звъннал да отиде до неговото жилище заради проблем, свързан с детето. Когато Александрова отива в дома на Сашо, той започва да бие. Нанася ѝ такъв побой, че тя изпада в безсъзнание. Той не повикал линейка веднага. Чак след часове изродът звъни на свой авер и му казва: „Нещо се случи с Камелия. Лежи, диша, но не е в съзнание“. 

Пострадалата е откарана в Плевенската болница, където издъхва след седмица борба за живот. Травмите ѝ са били несъвместими с живота.

„Тя беше мното тиха, кротка и скромна жена. Понасяше и търпеше всичко в името на детето. А това ѝ коства живота. Всички жени, които търпят заради децата си – знайте, че това е най-грешното решение, което може да вземете“, изплака пред ТВМЕДИА приятелка на убитата от бой Камелия.

Запоите на Александър продължавали с дни. Пиян той ставал агресивен и пребивал до синьо майката на детето си.