Отложиха делото на изрода Йовчо, който уби бременна с близнаци

Отложиха делото на изрода Йовчо, който уби бременна с близнаци

Отсъствието на шестима свидетели отложи делото за убийството на 17-годишната бременна Мария. Подсъдим за престъплението е пастрока ѝ Йовчо Стоянов.

Смразяващият случай е от 12 август миналата година. Една седмица близките на бременната в третия месец с близнаци Мария Христова я издирват. Едва на 19 август 17-годишното момиче е открито, захвърлено в кладенец в ямболското село Недялско.

Трупът бе изваден от екипи на полицията и пожарната, като приятелите на момичето споделиха, че тя е била бременна с близнаци в третия месец и наскоро се е сгодила.

За жестокото престъпление бе задържан 44-годишният пастрок на момичето Йовчо Стоянов. Мъжът живеел на семейни начала с майката на Мария. Двамата имали две момчета.

Всички данни, които са събрани от прокуратурата, сочат, че бременната Мария е била удушена със силно стискане с ръце в областта на шията, вследствие на което е пречупена подезичната кост. После била изхвърлена в стар кладенец.

Стоянов категорично отрича да има нещо общо с убийството на доведената си дъщеря, но магистратите не се смилиха от молбите му.

„Пастрокът ѝ е посегнал на Мария и тя се е съпротивлявала. Това е моята теория. Те живеят близо до кладенеца. Майка ѝ замина за Русе и явно са останали сами. В деня на трагедията аз бях на работа“, разказа приятелят на Мария.

Той добави, че момичето и преди му е споделяло за посегателства от доведения ѝ баща.

„Живея близо до кладенеца. Вечерта чух някакви животни и извиках приятели, за да проверим какво се случва. Там намерихме Мария“, разказва мъжът, открил трупа.

Делото се гледа от двоен съдебен състав, поради тежестта, с която е извършено престъплението. До този момент обаче Стоянов така и не казва какво го е провокирало да я убие.