Обявиха за държавно издирване IT специалист, занимаващ се с криптовалути

Обявиха за държавно издирване IT специалист, занимаващ се с криптовалути
Александър Алтънбашев

Бизнесменът и IT специалист Александър Алтънбашев е в неизвестност от вчера. Това съобщиха негови близки и го обявиха за общодържавно издирване.

Майка му и приятелката му споделят, че вчера е имал среща с неизвестен на този етап мъж в кв. „Младост“. След това той спрял да отговаря на мобилния си телефон, а в последствие дори устройството е било изключено.

Националната полиция работи по основна версия за отвличане, но не са изключени и други.

Подробности до момента не са известни, но става ясно само, че апаратаментът му в София е бил старателно претърсен, като са задигнати всякакви електронни устройства и флашки с памет.

Алъксандър Алтънбашев е шеф на дружеството „Еста консулнтинг“ ЕООД, на което е собственик на капитала. Той е популярно лице от медии като Тв Европа, Блумбърг тв и други, които често го канят да коментира тенденциите на пазара за криптовалути.

По образование е икономист, завършил е „Прогонозиране и планиране“ и „Бизнес администрация“ в УНСС. Влиза в бизнеса с крипотовалути през 2012 г., а от 2018 г. се занимава само с него, води и обучителни курсове по трейдърство.

Казва, че тази търговия не е по различна от търговията с акции или суровини, но този пазар има специфики и трябва да се внимава, тъй като има много рискови проекти.