Нов Семерджиев прегази жена снощи: Без книжка, осъждан и за друга катастрофа

Нов Семерджиев прегази жена снощи: Без книжка, осъждан и за друга катастрофа

Прегазилият снощи 65-годишна жена Христо Чернев е с повдигнато обвинение и е задържан с постановление на Окръжна прокуратура-Хасково. Христо е осъждан и преди за катастрофа, в която е ранил човек, но вече е получил реабилитация по предишния случай. И тогава, и сега 28-годишният Чернев не е имал шофьорска книжка, потвърдили източници на „Марица“.

Снощи на 20.07. избухна скандал между 2 рода, събрали се преди това да празнуват в Жълти бряг. В хода на тържеството, полято с алкохол, замаяните глави си припомнили стари обиди. Така ескалирало и напрежението. Един от скандалджиите – 28-годишният Христо от Книжовник, се прибрал в родното си село, събрал свои приятели и отново се върнал в с. Жълти бряг с подкреплението си, което натоварил в опела на баща си.

По време на разпрата се качил в колата, за да разгони опонентите си, но се ударил се в стълб, след което потеглил отново и блъснал намиращата се на улицата 69-годишна Анифе от с. Долни Главанак. След инцидента избягал с колата в с. Конуш, където бил задържан от полицаите.
„Сигналите за двете произшествия са подадени последователно на спешния телефон 112 в 23.15 часа. В хода на работата станало известно, че е неправоспособен водач без свидетелство за правоуправление. Изпробван е с техническо средство. Дрегерът отчел 1,04 промила алкохол в кръвта.

„Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая магистрат. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“, казаха от държавното обвинение.