Натъпканата в сак Соня е убита заради пари

Натъпканата в сак Соня е убита заради пари

Пари са причина за убийството на финландката Соня, чийто труп беше открит от полицията в гардероба на апартамент в столичния кв. “Лагера”, където е живяла с приятеля си Томас. Младата жена е удушена с кабел от любимия си в неделя след скандал, че тайно харчи парите от сметката ѝ, за да залага на хазарт. След това я натъпкал в сака.

Томас Тибел е компютърен специалист, а Соня е била служителка в колцентър. Познавали се отскоро. В началото нямали сериозни намерения един към друг, но после връзката им станала сериозна и заживели заедно под наем в София, пише 24 часа по информация на свои източници.

Томас Тибел е компютърен специалист, а Соня е била служителка в колцентър. Познавали се отскоро. В началото нямали сериозни намерения един към друг, но после връзката им станала сериозна и заживели заедно под наем в София.

Новината за разкритото убийство съобщи във фейсбук криминалният психолог Тодор Тодоров. В сряда Софийският градски съд е оставил родения в Сенегал френски гражданин за постоянно в ареста. На заседанието той е отричал вината си.

“За 10 секунди от приятел на едно момиче станах заподозрян за убийството ѝ”, заявил той пред магистратите.

Конфликтът между финландката и французина започнал две седмици преди полицията да намери натъпканото в куфар тяло на Соня.

Томас Тибел бил зависим от хазарта. Често проигравал парите си на спортни залози. За да има повече средства за комар, 25-годишният мъж хакнал телефона на любимата си и получил достъп до банковата ѝ карта. От нея сенегалецът теглил пари и пазарувал онлайн.

Соня забелязала, че има от банковата ѝ сметка липсват пари. Притеснена, младата жена заминала за родината си, където подала жалба в полицията. След това се разбрала с Томас да му преведе остатъка от парите си в неговата сметка, за да не изчезнат и те. Още не знаела, че той е човекът, който ги харчи.

След като Соня се върнала в България, отново проверила сметката си, но вече там имало още по-малко пари. Вече била сигурна, че Томас е човекът, който се възползва от спестяванията ѝ, без да ѝ иска разрешение.

В деня на убийството тя била на работа до късно. Планирала да отиде на тренировка и да се срещне с приятелки. Това бил последният път, когато близките ѝ я виждат жива.

В неделя по обяд Соня и Томас се скарали жестоко заради парите. Скандалът прераснал в побой. Тогава Томас грабнал кабел от стаята, увил го около врата на любимата си и започнал да я души. След това напъхал тялото ѝ куфар и го скрил в гардероба на апартамента.

Часове след убийството мъжът започнал да звъни на приятелките на Соня. Питал ги дали са я виждали. Пред тях обяснил, че телефонът ѝ бил изключен и нямал връзка с нея.

Такова алиби опита да си създаде и Орлин Владимиров, съпругът на Евгения Владимирова, която беше удушена по същия начин, а трупът ѝ напъхан в куфар преди около половин година. Тялото на Евгения беше захвърлено от свекъра ѝ до Перник.

Томас обаче не стигнал до този етап на прикриване на престъплението, което е извършил. Той не познавал добре района и не успял да скрие тялото на Соня, но все пак организирал издирването на жената с приятелките ѝ.

Заедно обикаляли парка, където тя ходела да бяга. След това компанията се върнала обратно в жилището, където е извършено убийството. В апартамента намерили снимка на Соня и международния ѝ паспорт. Взели вещите и се отправили към 6-о районно управление, за да обявят Соня за изчезнала. Там Томас дал обяснения пред криминалистите.

Мъжът изглеждал видимо притеснен.

Полицаят се усъмнил и предложил на Томас да отидат до квартирата им в “Лагера”. Когато пристигнали до жилището, униформените забелязали, че ключалката не е разбита и липсват следи от взлом.

При огледа униформените забелязали тежък куфар в гардероба.

Отворили ципа и от чантата се подал татуираният крак на Соня.

25-годишният мъж веднага е бил задържан.

Пред разследващите, а след това и пред съда Томас упорито отрича да е убил любимата си. Изследван е и кабелът, с който Соня е удушена. По него са намерени ДНК следи само от нея и Томас.