Намереното тяло е на финландка, удушена е с кабел и натикана в сак

Намереното тяло е на финландка, удушена е с кабел и натикана в сак

Ужасяващи подробности разкриха столичните криминалисти за случая от по-рано през деня, когато край София бе намерено женско тяло.

Трупът е бил натикан в сак. Криминалисти разказаха, че преди това жертвата е била удушена с кабел в апартамент в София. За престъплението е задъжран именно човекът, който е живеел с нея на семейни начала – той също е чужденец, съобщават от полицията.

В момента извършителят е в ареста. Разследването по случая се води в СДВР. Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че на 8 май в апартамент в София умишлено е умъртвил жената, като я удушил с кабел. Според събраните до момента доказателства двамата живеели заедно на семейни начала под наем в апартамента, където е извършено престъплението.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа за довеждането му пред съда с оглед разглеждане на искане на прокурора за взимане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Пред съда обвиняемият е отрекъл да има съпричастност към извършеното престъпление.

Съдът прие доводите на прокурора, че има обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, както и реална опасност да се укрие, ако му бъде определена мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.
Снимка: БУЛФОТО