Намереният мъртъв Гошко от Севлиево е имал психично заболяване

Намереният мъртъв Гошко от Севлиево е имал психично заболяване

След триседмично издирване вчера беше открито тялото на 20-годишния Георги Пламенов от Севлиево, съобщиха негови близки в социалните мрежи, където десетки се организираха и търсиха изчезналото момче. 

Георги е бил със заболяване, което изисква всекидневен прием на медикаменти, както и придружител. Той бе в неизвестност от 7 юни, когато излязъл от семейната къща в севлиевското село Сенник.

„Георги излезе от двора и тръгна към близка нива със слънчоглед. След това го изгубих от поглед. Най-вероятно е искал да се разходи, но се е объркал и уплашил и не може да намери пътя. Получихме сигнали, но всички са фалшиви“, разказа преди седмица бащата Пламен Петков.

От 9 юни Георги бе обявен за общодържавно издирване, а в помощ на полицията се включиха десетки доброволци, както и ловните дружинки от три села – Сенник, Хирево и Дамяново.

Вчера тялото на младежа е било открито в село Хирево.

Според друга версия младият мъж не е искал отново да бъде затварян вкъщи и лекуван и затова е поискал да сложи край на живота си. Съдобно-медицинската експертиза все още не е готова и няма официалнни данни как е настъпила смъртта му.