Мъжът от Гъмзово убит от ромски деца заради ракия менте

Мъжът от Гъмзово убит от ромски деца заради ракия менте

На снимката: Соня Славчева, майка на едното дете, обвинено в убийство

Слаба ракия, чиито вкус не се понравил на четирите деца от видинското село Гъмзово, е причина за бруталното убийство на 59-годишния Борислав Борисов. Мъжът продал кило от домашния алкохол на 17-годишно момче в селото по случай рожден ден на негов братовчед. Ракията не им харесала и те се върнали да търсят сметка на Борисов. Мъжът отказал да им върне парите, което провокирало гнева на четирите деца. Те започнали да го бият брутално, удряли го с тежки предмети в главата. Борисов издъхнал от черепно-мозъчни травми. 

Мъжът бе намерен мъртъв, лежейки в собствения си двор и локва кръв.

От прокуратурата ще поискат постоянен арест за децата. Те са на 10, 15, 16 и 17 години. Всички те са роднини и вече имат криминални регистрации за кражби.

„Извършителите на убийството са от ромски произход. Пият, пушат, дрогират се, не ходят на училище. Истинските убийци на Боби са родителите на тези изроди, защото ги възпитават да живеят така“, заявиха жители на Гъмзово, които днес се събраха на протест. Те инициират подписка за изселване на техните семейства.

„Това са лоши деца, произхождат от лоши семейства. Нас ни е страх да живеем тук. Страх ни е да спим нощем. Дрогата ги прави неконтролируеми. Те са способни на зверства, кражби, побой, убийства. Призоваваме властите в тази държава да се замислят как живеем хората в провинцията. Полицията не може да ни опази от такива престъпници“, заяви жител на Гъмзово.

Кметът на селото е човекът, който първи открива Борислав да лежи в локва кръв.

„Убит е по особено жесток начин. С тежък предмет, удрян в главата“, посочи Флоров. Кметският наместник е категоричен, че убитият е бил добър човек, спокоен и отзвичив. Гледал си градината и произвеждал сам провизиите си.

„Продал им е менталива ракия“, заяви с наглост Соня Славчева, майката на едно от децата-убийци.