Медицинско чудо! Напушен и пиян шофира с 5,11 промила в София

Медицинско чудо! Напушен и пиян шофира с 5,11 промила в София

Пътни полицаи заловиха шофьор на 33 години с рекордните 5,11 промила алкохол в кръвта. Това се е случило в района на бул. „България“ и столичното Околовръстно шосе. Той е дал положителна проба и за канабис.

Първоначалната информация е показала, че няма неплатени глоби и фишове за скорост.

Автомобилът е бил спрян, защото е изглеждал съмнителен, съобщи инспектор Виден Димитров от „Пътна полиция“.

„В моята практика това е най-високата измерена стойност на издишан алкохол“, каза още той.

Психиатърът Цветеслава Гълъбова направи коментар по повод задържането на водача:

„Какво количество алкохол трябва да е изпил, за да има такива промили, трябва да е голямо и то е различно за всеки човек, защото количеството алкохол в кръвта, което циркулира след употреба, зависи от много фактори, зависи от теглото наистина, от здравето, какво е ял, преди колко време го е ял. Какво е пил, какъв му е метаболизма. Явно количеството е голямо, но аз съм изумена, че този човек е жив, защото в учебниците пише, че след 5 промила – кома и смърт. Как се е случило, а той е употребил и други вещества, ще видим“, посочи лекарката.

„От няколко дни тече специализирана полицейска операция на територията на столицата. Във връзка с нея има засилена проверка на автомобили. Автомобилът беше спрян за проверка, защото беше видимо съмнителен. При извършените проби за алкохол и наркотични вещества и двете се оказаха положителни. Водачът е с наличие на алкохол в издишания от него въздух 5,11 промила. Наркотичните вещества, които се оказаха положителни, са канабис, след извършената проба за наркотични вещества и техните аналози“, допълни инспектор Димитров.

 

Шофьорът до последно отричал да е употребявал алкохол или наркотични вещества, допълни инспекторът.

Регистрационните номера на автомобила са свалени.

След изготвяне на нужните документи мъжът ще бъде откаран в медицинско заведение, където има право да даде кръвен тест за наличие на алкохол и наркотични вещества, каза снощи още инспектор Димитров. След това мъжът ще бъде задържан за 24 часа.