Майката на изчезналия бизнесмен Весо Бургазата: Не вярвам да се е самоубил!

Майката на изчезналия бизнесмен Весо Бургазата: Не вярвам да се е самоубил!

„От вчера сутринта изчезна. Разбрахме малко по-късно, защото си е оставил всичко – документи, пари. По обяд брат му разбра. Не мога да си обясня какво се е случило. Весо преди няколко месеца имаше проблеми. Започна да пие лекарства за депресия или нещо подобно. Не съм много сигурна. Но беше добре. Изключено е да се самоубие. Познавам си детето“.

Това заяви пред Флагман Зора Петрова, майката на изчезналия вчера бизнесмен Весо Петров – Бургазата от Черноморец. Жената категорично отхвърля версията той да е сложил край на живота си.

Брат му Здравко, който живее в същата къща, в момента е в РУ-Созопол, за да подаде сигнал за липсата му. В 09:30 ч. тази сутрин изминаха 24 часа от мистериозното изчезване на Весо Петров. Никой от близките му дори не подозира къде се намира. Те имат съмнение, че е отвлечен и нещо лошо се е случило с него.

Весо и брат му Здравко били неразделни. Разликата между тях е 2,7 години. Чували се по няколко пъти на ден. За последно Здравко разговарял с брат си в неделя около 09:15 ч. В 09:30 ч. му звъннал втори път, но никой не отговорил. Около 11:00 ч. пак позвънил и пак никой не приел обаждането. Това притеснило Здравко и той отишъл до жилището на брат си – къща в местността Червенка до комплекс „Свети Никола“. Там Здравко открил само 7-годишната му дъщеря, а от Весо нямало и следа. На масата в хола били оставени личните му документи и пари. Липсвал само ключът за автомобила му – джип Порше Кайен.

Весо само преди няколко дни се върнал в Черноморец. Той по традиция прекарвал зимите в София, където развива строителен бизнес, а през лятото се връща в морския град.

Последните 6 месеца обаче били тежки за него, тъй като получил обвинение за побой, лежал в ареста, а впоследствие бил под домашен арест. Едва преди няколко дни мярката му за неотклонение била променена с парична гаранция.