Майката, която уби детето си на 1 юни, не обжалва ареста си

Майката, която уби детето си на 1 юни, не обжалва ареста си

31-годишната Лиляна от Желязно, която е обвинена в убийството на детето си, е все по-зле психически, пише „Марица“, цитирайки свои източници от болницата, където е настанена за лечение.

ТВМЕДИА припомня, че Халкалиева лежи в болница след опит да сложи край на живота си, минути след като отне живота на дъщеричката си.

Състоянието й се влошава с часове и тя не разбира какво се случва. Дотолкова, че не може да разсъждава и да вземе решение да обжалва мярката си „задържане под стража“.

От пресцентъра на Апелативния съд съобщиха пред медията ни, че не е постъпила жалба срещу мярката. В случай, че такова бе факт, апелативните магистрати щяха да разгледат искането тази сутрин.

Запознати коментират, че е нямало смисъл от това, защото така или иначе експертизата ще докаже, че е невменяема и тя ще се размине с тежка присъда, която предвижда закона за подобно хладнокръвно убийство.

Към момента се очакват резултатите от назначената психиатрична експертиза. Вероятно Лиляна ще бъде настанена в психиатрия за лечение предвид влошеното й състояние.

По непотвърдена информация Лиляна все още е в болницата, където лекуват раните след опита й за самоубийство с нож.

Припомняме, че трагедията се разигра навръх 1 юни – Деня на детето. Тогава майката облякла официално 8-годишната си дъщеря Виви с рокличка, после себе си. Малко по-късно обаче настанала касапницата. Съседи чули викове, след секунди заварили страшна картинка. Повикали линейка и полиция. Детето издъхна от раните си, а майката бе приета в болница с опасност за живота.

Заради тежкото й състояние, магистратите направиха изнесено заседание в лечебното заведение, на което решиха, че трябва Лиляна да бъде задържана под стража.

В селото още са в шок от случилото се. Описват Лили като много добро момиче, което правило и на мравката път.