Майка и бебе починаха в болница

Майка и бебе починаха в болница
Родилка почина по време на спешно секцио в МБАЛ-Велинград. Младата жена е от Ракитово. Тя е на 25 години и е очаквала третата си рожба. Жената издъхва на операционната маса по време на спешно секцио. 
Това съобщиха от болницата в зеления град, като споделиха, че цялото отделние скърби за загубата. По думите на лекарите родилката е развила рядък синдром, пред който медицината е безсилна. 

Пред ТВМЕДИА лекари предположиха, че най-вероятно става дума за ДИК синдром – дисиминирана интравазална коагулация – състояние, често завършващо фатално. 

По-рано днес пред болницата във Велинград е имало протест на хора от Ракитово – родното място на родилката. Образуването е досъдебно произвдоство.
Ето какво написаха от лечебното заведение.
Уважаеми дами и господа, мили приятели на МБАЛ- Велинград & Медицински център- Велинград 2017, винаги сме споделяли с Вас нашите радости и успехи, но за нас е важно, с открито лице, да Ви информираме и за нашите загуби и мъки!
Обръщаме се към Вас с една съкрушителна вест – на 28 Декември (сряда), при секцио, въпреки многочасовите опити на мултидисциплинарен екип от отделенията по Хирургия, ОАИЛ и АГО, почина 25-годишна родилка, а бебето ѝ бе мъртвородено.
Всички предприети медицински дейности, са извършени при спазване на алгоритмите и съобразно стандарти на съвременната медицинска практика.
Въпреки положените огромни усилия, за съжаление, пред медицината все още има граници, които не могат да бъдат преодолени.
Нашите екипи са дали всичко от себе си, но не са успели да постигнат обрат в състоянието на жената.
Ръководството на МБАЛ- Велинград, спази целия канален ред и уведоми всички компетентни органи! Назначени са необходимите проверки.
Екипът изказва дълбоки съболезнования, за непрежалимата загуба, на семейството и близките на родилката!
Случаят е изключително тежък за всички нас, които сме свикнали, АГ- отделението да се огласява от бебешки плач и усмивки на щастливи родители!
Цялата ни болница тъжи…!