Лекарка от Спешна помощ заловена пияна

Лекарка от Спешна помощ заловена пияна

На снимката: д-р Теодора Генова съобщава първа на родителите за смъртта на детето

Една от лекарките, пристигнали на мястото на катастрофата със загинало дете във Врачанско във вторник, е била употребила алкохол. Това показал тест, направен на медика след сигнал от близките на жертвата.

На мястото на инцидента – отсечката между Враца и село Лиляче, пристигнали две линейки. В една от тях пътувала пияната лекарка, чиито имена не се съобщават от полицията.

При катастрофата загина 3-годишно дете, а майка му бе ранена. Зад волана на колата седял бащата на момченцето.

Предполага се, че мъжът е карал с превишена скорост, a проливният дъжд се е оказал решаващият фактор за инцидента. Освен това бащата е пострадал при опит с глава да разбие стъкло на входа на Спешния център след новината за смъртта на детето му. Семейството има претенции към лекарския екип, отзовал се на сигнала.

„По данни на екипа детето е било починало още на място. Повиках бащата и дядото и лично на тях им съобщих за смъртта. По регламент, когато има смъртен случай в линейка, трябва да стои два часа в нея и след това да се свали в Съдебна медицина”, обясни д-р Теодора Генова.

„Защо не ни кажат къде е детето. Ние знаем, че е починало – но къде е? Нито сме го видели, нито са ни питали как се казва – нищо”, посочиха близките, които ридаеха от мъка в коридора на болницата.