Кристиан убил Милен Цветков по непредпазливост

Кристиан убил Милен Цветков по непредпазливост

С по-лека присъда ще се сдобие Кристиан Николов, който дрогиран размаза журналиста Милен Цветков. Близките на покойния водещ водят битка в съда младежът да бъде осъден за престъпление с умисъл, а не за смърт по непредпазливост. 

9 години затвор и на втора инстанция получи Николов, обвинен, че е убил Цветков в катастрофа в София. Зловещият инцидент стана навръх Великден 2020 година, а експертиза доказа, че младежът е шофирал  дрогиран с 3 вида наркотици.

Присъдата е на Софийския апелативен съд и изцяло потвърждава тази на Софийския градски съд, обясниха запознати с решението на магистратите. С нея Николов е признат за виновен, че е убил журналиста по непредпазливост. Младежът е обвинен, че е допуснал катастрофата при евентуален умисъл, пише „24 часа“.

Още на 6 октомври запознати с делото коментираха неофициално, че и на втора инстанция Николов ще бъде признат за виновен за смърт по непредпазливост. Тогава Софийският апелативен съд обяви решение в срок. При евентуалния умисъл става дума за по-тежко престъпление и присъдата се чете в зала.

„Николов категорично е осъзнавал, че се качва в автомобила под въздействието не на един, а на три вида дрога. Това, ако не е умисъл, кое друго“, коментират гневно приятели на Милен.

 

Кристиян Николов крие лицето си при всяко заседание в съда. СНИМКА: БУЛФОТО

Адвокатите на близките на Милен Цветков ще атакуват решението на съда. Вероятно и тези на Николов ще го направят, посочва изданието.