Криминалист: Бащата на Сашко има психични проблеми

Криминалист: Бащата на Сашко има психични проблеми

„Не желая да хвърлям бомби, искам да не съм прав, естествено, но фактът, че толкова време в немалък периметър, говори, че има странична намеса и е възможно Сашко да е възпрепятстван да се движи свободно, т.е да е отвлечен“.

Това заяви криминалистът Иван Савов. Вече почти седмица няма следа от 12-годишния Александър от Перник, който изчезва след разходка в гората със своя татко в петък. Мъжът е нотариус и има кантора в Брезник, научи ТВМЕДИА.

През униформените той е заявил, че детето е поело в неизвестна посока по време на разходката. Момчето било пеша, а зад него карал баща му. Той е с церебрална парализа и е трудно подвижен, затова не успял да го догони.

Сашко е аутист и често се случвало да бяга. Обича да рисува, обича също така да гледа реката, защото шумът на водата го успокоява. Това е типично за повечето аутисти, посочи бащата, който също носи името Александър.

Криминалният психолог Иван Савов коментира поведението на бащата: „Смятам, че самият той има психични проблеми, които се обективизираха при изявленията, които даде“, посочи специалистът.

„За мен Александър от Перник не е изчезнал ей така, най-вероятно е отвлечен и допускам, че бащата е в час с нещата. Ако имаше инцидент или беше избягал, щеше да се появи в радиус от няколко километра“, допълни психологът.

В Перник разказват, че Александър сам отглеждал сина си. Майка му го напуснала преди няколко години и вече има нов мъж в Англия.

В миньорския град коментират, че детето е гледано добре – семейството има прилични финансови възможнисти, малкият Сашко е  винаги добре облечен и за него грижи са полагали бабата и дядото, както и лелята, която е сестра на Александър – Старши.

„От морална гледна точка е недопустимо майката да не се прибере. Вече седмица го дирим, а нея никаква я няма. Полети до България има всеки ден. Няма оправдания за това нехайство“, пишат в социалните мрежи доброволци, които издриват детенцето.

Радостина Цветанова, майка на Сашко, изоставила семейството си с мотива, че не може да се грижи за „двама инвалиди“. Дошло ѝ в повече да се грижи за дете аутист, както и за трудноподвижен съпруг.

Въпреки липсата на майката детето било обгрижвано максимално добре, посещавало е психолози и логопеди, разказват запознати.