Кмет блъсна дете, то се бори за живота си

Кмет блъсна дете, то се бори за живота си

Състоянието на шестгодишното дете, блъснато в хисарското село Старосел, е тежко. Това съобщи проф. Пенка Стефанова от Пловдивската болница „Св. Георги”, където то е настанено по спешност след инцидента, който стана вчера.

„Детето е в тежко състояние. То е с двустранни тежки изменения, контузионен бял дроб и с няколко счупени ребра. Състоянието му е много сериозно. Нещата прогресират. Рано е да кажем как ще свърши всичко. Дай Боже, и детето, и ние да имаме късмет”, каза тя.

Момченцето беше блъснато от кмета на населеното място Матея Гудев, докато е пресичало с дядо си. На Гудев са направени тестове за алкохол и наркотици, които са отрицателни.

По думите му той не е успял да види как детето се е озовало пред автомобила му, а самият той е карал е бавно.

„Убеден съм, че кметът е карал бавно и случилото се е случайност. Той кара изключително внимателно. Хората го уважават и обичат”,разказа Иван Берберов от Старосел.

„Изключително нелеп и нещастен инцидент, за което ужасно съжалявам. Съчувствам на Михаил и на родителите му, защото знам каква болка преживяват. Моля се и се надявам той да се възстанови“, каза на свой ред кметът Гудев след освобождаването му от ареста пред „Нова“.

„Това е, което мога да кажа по инцидента, останалото ще го каже следствието“, допълни той. Гудев отрече да е употребявал алкохол или наркотици. Има над 40 години като шофьор и няма други провинения. Карал с позволената скорост – 40-50 км максимум.

Запитан дали има проблем със зрението, Гудев отговори, че това ще го установи следствието.

„Заслепи ме слънцето“, призна той.