„Кървавия Мерт“, който насече с брадва майка и дете, иска предсрочно освобождаване

„Кървавия Мерт“, който насече с брадва майка и дете, иска предсрочно освобождаване
Мерт Мехмед

Изминаха 8 години от зверското убийство, което разтърси Джебел. От толкова време авторът на зловещото деяние Мерт Мехмед е в затвора, излежавайки 28-годишна присъда за екзекуцията на майка и детето ѝ – Джейлян и малката Джейда бяха убити по особено жесток начин през април 2014 г.

ТВМЕДИА припомня подробности за ужасяващия криминален инцидент, който потресе цяла България. Килърът Мерт се промъкнал през нощта в жилището на самотната майка Джейлян Юсуф, която живеела с дъщеричката си Джейда.

Дни преди убийството 24-годишната Джейлян споделила на Мерт, че е получила пари от роднините си, които работели в Германия. Това изкушило Мерт, който до този момент бил семеен приятел на самотната майка. Твърди, че е взел наркотици и е пушил марихуана преди да реши да се промъкне в жилището и да насече майката и първокласничката с брадва, докато спят.

Криминалисти споделят, че дори в най-смелите си представи не са допускали, че могат да станат свидетели на подобна гледка. Мерт първо убил с брадвата майката. Детето се събудило и видяло ужасяващите сцени. Секунди след това Мерт насякал и 8-годишната Джейда.

„Този изрод трябва да изгние в затвора. Докато къпехме ритуално телата им сме плакали с глас. Гушката на малката е рязана от ухо до ухо, сякаш отмъщава за нещо. Не е просто да ги е убил с по един удар в в главата. Той се е гаврил с труповете. Опитвал се е после да изнасилва мъртвата вече Джейлян“, спомня си ужаса приятелка на убитата.

Малката Джейда и майка ѝ Джейлян

След кървавата баня Мерт задига каквито пари е открил и напуска жилището. На другия ден с тях отива на пазара с майка си и си купува маратонки. С тях е и в съдебната зала.

18-годишният Мерт не може да получи доживотна присъда по Закон – заради възрастта си и поради факта, че иска съкратено съдебно следствие. Наказанието е 28 години, осем от които вече са излежани. След още 6 той ще може да поиска предсрочно условно освобождаване.

Зад решетките Мерт си прави селфита за фейсбук. Изкарал е дипломи. Още на третата година в затвора двойният убиец започва да разполага със смартфон и интернет в килията, въпреки че е постановено да излежава присъдата си при първоначално строг режим. Потвърждават го и снимките из социалните мрежи, които впоследствие бяха изтрити. По това време майка му се хвали пред роднини и близки, че синът ѝ е завършил средното си образование и се е сдобил с дипломи за готвач и за компютърна грамотност.