Как се стигна до жестокото убийство на Евгения? (Видео)

Преди седем месеца убийството на Евгения Владимирова потресе България. Мъжът й Орлин Владимиров я обяви за изчезнала, а последствие стана ясно, че според разследващите той я е убил. Тялото на младата жена бе открито в куфар, като за да бъде прикрито убийството на помощ на Орлин се притекъл баща му. Сега Пламен Владимиров е на свобода. За първи път пред Тина Ивайлова и екипът на GlasNews застават две майки – тази на убитата Евгения и тази на палача й – Орлин.

„За това съм тук, за да има справедлив процес. С присъда доживотна без право на замяна и за двамата – и за бащата, и за убиеца. Единственият, който е могъл да предотврати това убийство е бил баща му, но той не го е направил. Не може ти да имаш сили да изхвърлиш един труп, а пък да не можеш да лежиш в ареста, защото си много болен.“ Така майката на Евгения -Капка Чорбанова коментира по-леката мярка, която даде съдът на Пламен Владимиров-„домашен арест“.

За зловещата семейна история вече ви разказахме. 13 октомври 2021 година. Евгения Владимирова е обявена за издирване от мъжа си Орлин Владимиров. След месец в неизвестност МВР обявява ареста на Орлин с обвинение за убийство. Арестуван е и баща му. Срещнахме ви и с Орлин, с с който разговаряхме ден преди да открият Евгения, захвърлена в куфар край Перник.

Седем месеца по-късно делото още не е влязло в съда. Бащата на Орлин е освободен с по-лека мярка „домашен арест“. След два дни отново ще застене пред съда за да поиска мярка “гаранция“, за да може да се лекува без полицейски надзор. Пламен Владимиров отказа да разговаря с екипа ни. Съпругата му обаче -Боряна, която е и майка на Орлин, застана пред камерата ни. Твърди, че той съжалява за стореното. Вижте какво казаха близките на Евгения и майката на Орлин Владимиров, обвинен за жестокото убийство на съпругата си:

Боряна Владимирова твърди, че синът й съжалява за стореното, но „нищо няма да върне Евгения“.