Жоро Милионера си харчи парите и никой не ги търси

Жоро Милионера си харчи парите и никой не ги търси

След като преди седмици Георги Енев – Жоро Инкасото беше освободен от затвора в Пловдив, сякаш потъна вдън земя. Многобройните опити да бъде открит от репортерите бяха неуспешни. 

В квартал „Кючук Париж“, където живее майка му, никой не иска да коментира за случая. Две притеснени съседки отказаха разговор, но подчертаха, че майката изобщо не е споделяла нищо за сина си. Те чули други комшии да говорят, че Жоро Милионера се бил прибрал дегизиран с шапка и очила и за това не го разпознали веднага. Било още като го освободили от зандана, но те лично не го били виждали.

Стари приятели на Инкасото казаха, че от както е навън, нито са го чували, нито са го виждали. Има предположения, че генерално е решил да промени живота си и не поддържа връзка с никого от старите си авери.

Негов приятел от Англия, с който бил израснал в Пловдив, се опитал да се свърже с Милионера, когато излязъл от затвора, да си поговорят, да се чуят, но и той не е имал успех, разказа пловдивчанин от квартала. Никой не знае има ли Енев телефон, няма ли, къде нощува, в Пловдив и в България ли е изобщо.

Хора от ъндърграунда на Пловдив бяха категорични пред „Блиц“, че вече никой не търси задигнатите пари от инкасо автомобила и Милионера свободно си ги харчи.

На въпрос как така не търсят парите и не е ли логично полицията да следи какви ги върши Енев, те казаха, че вече всичко е пито-платено, той си е излежал присъдата, инкасо фирмата, в която тогава е работил, отдавна е прекратила дейността си в България и няма кой да се занимава с това вече забравено престъпление, макар че тогава медиите го определиха като обира на десетилетието.

През 2012 година по време на работа като охранител, докато са превозвали с колега близо милион и половина, Георги Енев извърши перфектно планиран обир.

Дал пари на колегата си и го помолил да отиде да купи дюнери. Той изчезнал със служебния си автомобил, прехвърлил в предварително паркираната си наблизо кола чувалите с парите и изчезнал. Тогава цялата пловдивска полиция беше вдигната накрак. Къде ли не търсиха Милионера, кой ли не се опита да намери парите. След повече от две седмици Енев се предаде сам заедно с адвоката си.

По време на съдебния процес той призна вината си, но не пророни дума къде са парите.

Той получи 12 години затвор, като излежа близо 10, без да поиска предсрочно освобождаване, въпреки, че имаше право на това. В затвора Жоро Милионера работеше, като по този начин редуцира присъдата си.

Задигнатите пред 2012 година пари бяха на няколко банки и бяха застраховани. Банките получиха сумите от застрахователите. Няма яснота към момента дали последните са предприели някакви съдебни актове за възвръщане на сумата. Проверка показа, че пловдивската полиция отдавна не се занимава с този случай.

И до днес се носят в родния квартал на Инкасото легенди за него. Стари познати разказват, че от дете е бил особен и мълчалив, потаен, не е споделял с никого намеренията си. Бил вълк единак като младеж, винаги сам проектирали  решавал какво да прави. Преди да стане охранител, бил рейнджър, участвал в мисии зад граница, владеел се перфектно и психически и имал страхотна физическа подготовка.

Имал малко приятели, а тези, които сега си спомнят за него, нямат никаква информации къде е. Знае се, че докато е бил в затвора, са му били вкарвани съкилийници, които всякак си, дори с опити да го напият, са искали да измъкнат информация за милионите. Енев обаче не се поддал нито на алкохол, нито на опити за сприятеляване, на нищо. Единственото нещо, с което се разсейвал в зандана, били тренировки и работа. Дори близо 10-годишното му присъствие там не е създало приятелства

Източник: plovdiv24