Жалби, превърнати в жертви (СНИМКИ 18+)

Жалби, превърнати в жертви (СНИМКИ 18+)
Така завърши животът на Иван Владимиров. Поредният нелеп случай… СНИМКА: БУЛФОТО

Убийството на психолога Иван Владимиров открехна вратата към тъмните коридори на МВР, в които потъват десетки жалби и сигнали, подавани срещу потенциални престъпници или срещу вече затвърдени рецидивисти.

Агресивни, надрусани с наркотици, със съмнително ментално здраве. Хора, опасни за обществото. Хора, които без да им мигне окото могат да стрелят, колят и убиват по особено мъчителен начин своите жертви без да им трепне окото.

Върши ли си работата полицията, се питат мнозина след нелепото убийство на Иван Владимиров. Мъжът бе застрелян преди 2 дни, след като се прибирал вкъщи с колелото си.

Входът на Иван Владимиров след убийството му. СНИМКИ: БУЛФОТО

Във входа го чакал неговият съсед, с който се карали от години. Въпросният мъж е агресивен и най-вероятно с психични проблеми – системно тероризирал и други живущи в кооперацията, заплашвал ги. Преди 23 години е бил част от системата на МВР, но защо е извън нея – засега не се съобщава.

Същият изверг набил пенсионер на общо събрание на блока. Пострадалият дядо не поискал да подаде жалба от страх за живота си.

„Този ще ме застреля като нищо“, казал възрастният мъж на психолога Иван. Уви, именно той се оказа истинската жертва на лудия съсед. 

Новината за смъртта на психолога потресе всички негови приятели. Те искат отговори от МВР защо подобни лица не се проверяват регулярно, за да не се стига до такива трагедии с невинни жертви. 

ТВМЕДИА събра няколко от знаковите убийства, които при добро желание и качествена работа на полицията, можеше да бъдат запазени и до днес.

Нелеп завършек на един достоен живот…

Вили е издъхнала в адска агония…

ЮНИ 2017 – БРУТАЛНО УБИТАТА ВИОЛА 

50 минути е изтезавал приятелката си Виола Николова наркоманът Стефан Станев, преди да я убие, твърдят разследващите на ужасната касапница в столичния квартал „Света Троица“. Случаят е от юни 2017 г., но родителите на младата жена още гаснат от мъка по дъщеря си.

Съседи чували писъците на Вили от 5 сутринта до около 5:50 ч на 23 юни. През това време заради съмнения в изневяра Станев я удрял по главата и тялото със стикове за голф, винкел, клал я с ножове.

Той довършил момичето, като забил острието във врата ѝ и почти прерязал гърлото ѝ.

Комшиите чули как Виола крещяла: „Недей“ и „Моля те, спри“, но не подали сигнал в полицията, защото скандалите между двойката били чести.

Веднага след убийството Станев извикал приятелката си Невена Петкова и с жест й показал, че е прерязал гърлото на Виола. Тя не му повярвала и Станев ѝ показал трупа.

Момичето и приятелят й Велислав Каменов се опитали да убедят Станев да се предаде, но той искал първо да се види с дъщеря си.

Виола е убивана в продължение на час по особено мъчетелен начин. Жертвата е била в състояние да разбере какъв ще краят на този побой…

Убиецът е тормозил и семейството на бившата си съпруга, което е подало 8 жалби срещу него.

29-годишният мъж, който се е лекувал от наркомания, запалил мощния си джип „Волво ХС 90“ и тръгнал към морето. По пътя качил стопаджии, а край Ямбол пребил с бокс единия и задигнал портфейла му, в който имало 175 лв.

Станев бил задържан в заведение в Созопол на 24 юни вечерта. Полицаи го изпробвали за наркотици и пробата му показала, че се е друсал с амфетамини, марихуана, екстази и кокаин.

Не е ясно обаче дали е бил под влиянието им, когато е убивал Виола.

По време на едно от делата в съда Станев изглежда спокоен. Единствените му думи са цитат от памфлета на Христо Ботев „Смешен плач“:

„Плачете! Лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти“.

Изродът Стефан тероризирал бившата си жена Благовеста, от която има дете. После убива Виола, докато тя спи. СНИМКА: БУЛФОТО

 

Преди това на влизане в залата той се скара на снимащите го журналисти.

„Голям хаос създадохте. Запазете малко ред“, обърна се той към фотографите и операторите. Съдия Величка Маринкова го остави в ареста.

Няколко дни след новината за бруталното убийство на невинното момиче бившата жена на бруталния убиец Стефан Благовеста Пенева от София излезе с шокиращи разкрития. Майката на единственото дете на убиеца и бивша негова съпруга сподели как след един щастлив период на връзката им, изведнъж той започва да й посяга и се е налагало да се заключва в банята, за да се спаси.

Благовеста Пенева каза, че не е подозирала за склонността му към наркотици до 2015 г., когато в кръвта му са открити алкохол и амфетамини.

Благовеста Пенева, бившата съпруга на убиеца Стефан, подава жалби срещу него за тормоз над семейството ѝ. Мъжът е лекуван в психиатрия, но от там го пускат. После убива по брутален начин студентката Виола.

 

„В началото на юни месец двамата с него прекарахме една седмица в Берлин, където просто ми се наложи да прекарам една вечер, заключена в банята. Вероятно същото се е случило между него и Виола, с единствената разлика, че аз в момента дишам и съм имала възможността да се заключа някъде”, разказа Благовеста.

Бившата съпруга твърди, че именно агресията на Стефан я е накарала да се замисли дали не взима наркотични вещества.

Според нейния адвокат Георги Богданов същинските проблеми започват след окончателното приключване на делото по развода им.

„Аз започнах да получавам обаждания от майката на Благовеста, от самата Благовеста и дори от сестра й, с информация, че Стефан става агресивен, че отива в дома им, забива ножове. Видимо е в неадекватна кондиция, видимо е изнервен, агресивен. С него се говори, но думите не достигат до разума. Винаги, когато думите не достигат до разума, има проблем”, разказва Богданов.

 

Мъжът буквално е превъртял от ударна смесица на наркотици. Буди Вили и започва да я пребия и коли с нож… СНИМКА: БУЛФОТО

 

От клиниката в Курило, в която Стефан е бил настанен впоследствие, не давали никаква информация за реалното му състояние, което Богданов определя като напълно неуместно.

„Лекуващият лекар би трябвало да ни разкаже всичко, да предупреди, че той ще става агресивен. Да обучи семейството му и хората, които живеят с него, как да реагират в случаите на тъмни моменти, да се съгласяват с него и да му угаждат на желанията или да се противопоставят, за да не се достига до крайната фаза. Може би, ако това момиче Виола си беше признало за изневярата, беше се разкаяло, ако въобще е имало някаква изневяра, разбира се, може би нямаше да се достигне до този ужасяващ край”, коментира адвокатът.

Юристът призова към промяна на правния постулат, според който невменяемите се разглеждат като наказателно неотговорни лица. При наличието на някаква душевна болест, съответният човек трябва да изтърпява присъдата си в психиатрично отделение – категоричен е той.

Стефан, убиецът на Вили. СНИМКА: БУЛФОТО

ЕЛЕНА ВАСИЛЕВА – 4 жалби срещу мъжа ѝ отидоха в кофата. Разстреля я посред бял ден 

Елена Василева, която беше убита от мъжа си Венцеслав Василев, е живеела разделена от него от 2 години. Тя взела и децата им – момче и момиче на 5 и 11 г.

Венцеслав, когото всички наричали Стойне, обаче не се отказвал от жена си и постоянно я търсел. Затова жената си извадила ограничителна заповед.

Елена бе убита посред бял ден през лятото на 2017. Мъжът ѝ пристигнал в кафенето, насочил пистолет, стрелял в сърцето, главата и корема.

 

Лично тя е подавала цели 4 жалби, които напразно отивали в кошчето. Сигнали, които изплашената жена е подавала до полицията с надеждата да бъде защитена от насилника си, който не спирал да я тероризира и заплашва. Уви, тя също се превръща в една жертва.

„Децата вече не са твои“, казала Елена на Стойне минути преди показното посред бял ден убийство в столичния кв. Лагера. Елена била на кафе при своя приятелка, когато се приближил бишият ѝ. Стрелял в сърцето, главата и корема.

След убийството Стойне, търговец на хранителни добавки, сам се е предал в столичното 6 РПУ.

Мъжът отговаря по 2 обвинения – за убийство, застрашило живота на много хора, и за незаконно държане на пистолет “Зиг Зауер”. Венцеслав е зад решетките от 18 август 2017 г. Осъден е на 13 г. затвор.

„Ако имах повече патрони щях да ги изтрелям в нея. И 50 да бяха – пак. Жалко, че употребих само три. Нямам какво да губя, болен съм от рак. Просто исках Елена да умре“, казва без капка жал Стойне при един от разпитите.

Криминалните психолози смятат, че след убийството на жена си той живее с вътрешно задоволство и наслада, че е изпълнил дълга си. Бил е абсолютно годен психически в момента на деянието. Осъзнавал е какво върши и въпреки това не се е спрял.

 

Венцеслав Василев-Стойне казал на полицаите, че ако е имал още патрони е щял да ги изстреля по жена си. Съжалява, че е употребил само три. СНИМКА: БУЛФОТО

 

Нямам какво да губя. Болен съм от рак. Просто исках Елена да умре, каза Стойне по време на разпитите. СНИМКА: БУЛФОТО

22-годишнит Ники – убит от съсед наркоман 

Жестоко убийство потресе Бургас на Великден през 2014 . 22-годишният Николай Христов от Бургас бе открит убит и захвърлен в карнобатско село. Момчето работело като дистрибутор на захарни изделия и живеело в комплекс „Славейков“.

На 19 април около 13.50 ч. във Второ Районно управление „Полиция“ – Бургас е получено съобщение от родителите му, че не се е прибрал от работа от предния ден, като оттогава е в неизвестност.

Ченгетата тръгнали по гореща следа – автомобилът на Христов бил открит изоставен в землището на село Банево, отскоро квартал на Бургас.

Убиецът е бил заловен за няколко часа – това е Тодор Атанасов, връстник на жертвата и негов съсед в комплекс „Славейков“. Атанасов е криминално проявен и осъждан за кражби и притежаване на наркотици, съобщиха от полицията.

Според аутопсията Николай е умрял вследствие на обилна кръвозагуба от нанесени четири прободни рани в областта на гръдния кош и белия дроб.

Една от версиите гласи, че Тодор поискал среща с жертвата. Натискал съседа си да разпространява наркотици. Николай се опъвал и двамата се скарали. В пристъп на ярост, убиецът го намушкал. После решил да укрие трупа и да го зарови край село Сигмен. Драмата се разиграла в буса на дистрибутора.

И Ники от Бургас си отиде заради поредния психопат

Килърът подкарал форда, стигнал край Сигмен и избутал трупа навън. После укрил возилото на съвсем друго място- край Банево и се прибра у дома с градския транспорт, информира в. „Труд“.

По информация на в. „24 часа“ пък 21-годишният бивш възпитаник на бургаското морско училище Тодор Атанасов, обвинен в убийство, е направил самопризнания. Според разследването Атанасов е намушкал на 4 места в гръдния кош 22-годишния си приятел Николай Христов, с когото са учили в една и съща гимназия и от години живеят в един и същ блок.

 


БАЩА НА 3 ДЕЦА РАЗСТРЕЛЯН ПРЕД ЖЕНА СИ ОТ ЛУД ВОЕНЕН

Убийството на Иво Андреев е следствие от дългогодишен спор между съседи, категоричен бе Ленко Ленков, близък приятел на убития и неговото семейство. Той каза, че Андреев е бил в конфликт със своя съсед в продължение на близо 10 години и спорът им не е бил само заради поставената междинна метална врата в хода на блока.

Ненормалникът застреля Иво пред очите на жена му посред бял ден. СНИМКА: БУЛФОТО

Андреев бе застрелян пред очите на съпругата си от своя съсед Костадин Дамов в района на Женския пазар. Съседът, произвел изстрела, е бивш военен. Той не е имал разрешително за притежание на оръжието. Някои от живущите в блока разказват, че в един от споровете Дамов бутнал постройка на Андреев, намираща се в задния двор на кооперацията.

„Това, което се спряга за (спор около) една врата – това са много години история. Тук не става дума за някаква врата. Даже не става въпрос за спиране на достъп“, разказва Ленков.

По-рано стана ясно, че в МВР има множество сигнали от Андреев, както и от съседа му, които свидетелстват за наличието на конфликт между двамата. Ленков също потвърди, че между двамата мъже е имало дългогодишна размяна на жалби.

Според него трагичният инцидент е могъл да бъде предотвратен, ако институциите „са свършили малко по-качествено работата си“ и да обърнали внимание на спора.

41-годишният Иво Андреев е един от хората, наложили скейт и сноуборд културата в България. Той е баща на три малки деца. След случилото се негови близки започнаха да събират средства, с които да помогнат на семейството му.


АЛЕНА ЩЕРКА – УБИТА ОТ РЕВНИВЕЦ И ПСИХОПАТ

Алена Щерк – IT специалист и танцьорка, бе намерена мъртва няколко дни, след като бе обявена за издирване от своите близки. Трупът на жената бе открит захвърлен край софийското село Батановци, община Перник.

Нейни приятели я разпознаха по дрехите.

Единственият заподозрян бе Виктор Мануел Спига – костариканец с италиански паспорт, с който Щерк имала общ бизнес, но и дългогодишни интимни отношения. След като усетила, че Виктор агресира и започва да се държи грубо с нея, Алена поисква да прекратят своите отношения. Което навярно е и докарало гневът на костариканеца, който я убива по особено мъчителен начин.

Убитата бизнесдама, IT специалист и преподавател по латино танци Алена Щерк е подавала жалби за психически тормоз в 6-то районно срещу бившия си приятел Виктор Мануел Спига. Не един път, а цели три пъти.

Това съобщи нейният син, след като разбра, че майка му е убита. Младият мъж потъна в скръб и заяви, че тя е била чест гост на районното. 

В интервю за вестник „Телеграф“ младият мъж съобщава, че в гаража на къщата е имало не малко, а много следи от кръв. Детето ѝ е в шок от ужаса.

„Дори не искам да си представям как е станало всичко“, разказва той.

По думите му, Спига избухвал за най-малкото, крещял и ѝ правил забележки за дребни неща. Единствено в началото на връзката им се държал мило и възпитано. После набързо показал лютия си нрав.

„Дори след раздялата им тя му помагаше – беше такъв човек, добра, възпитана, мила и отзивчива. Даде му дори колата си, защото той нямаше собствена. Помагаше му с легализация на документи и всичко, свързано с бизнеса му“, казва прес сълзи Крис.

Виктор Мануел Спига скри лицето си в съда. СНИМКА: БУЛФОТО

 

Междувременно криминални психолози и психиатри все още не стигат до единодушно заключение планирано или непланирано е убийството на Алена. Според едни Виктор Спига е класически психопат – агресивен, но вътрешно спокоен, че взима правилното решение (за убийството). Други експерти пък са на мнение, че престъплението не е планирано, а е било плод на импулсивен гняв – за това свидетелстват непочистените следи от кръв в гаража, както и хаотичното изхърляне на трупа, без да направи опит да го скрие.

Спига бе заловен в чужбина в опит да избяга. Върнат обратно у нас, където ще бъде съден за убийство. Убийство на един прекрасен човек, майка и жена, която до днес можеше да е жива и здрава, ако някой бе обърнал внимание на молбите ѝ за помощ.