Извергът, който уби Криси и остави едно дете без майка

Извергът, който уби Криси и остави едно дете без майка

34-годишният Калоян Каймакчийски, убил 32-годишната Кристина Благоева от София, остави едно 9-годишно дете без майка. Погребението на младата жена ще бъде утре, стана ясно от съобщение на най-добрата ѝ приятелка Александра Лочова.

„Приятели, колеги, на 12.04.2023г. (сряда) ще изпратим нашето слънчево момиче към последния ѝ дом. Поклонението ще се състои в 14:00 ч. в Гробищен парк „Централни Софийски гробища“, Прощална зала“, написа Лочова. 

„Най-тъжното е, че всички около тормозената жена са били наясно какво се случва с нея, но са предпочели да си трайкат. Полицията няма как да разследва някого, без да има подаден сигнал какво се случва“, посочи Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР.

Криси е подавала сигнал във фондация „Анимус“ – организация, насочена в подкрепа на жени, претърпяли насилие. Психолозите от там са я посъветвали да подаде сигнал в полицията, но очевидно до самия си край тя се е страхувала да направи тази крачка. Кристина имала добреплатена работа, била с две висши и говорила няколко езика свободно.

Благоева и изродът Калоян Каймакчийски се разделили преди няколко месеца. Той си хванал ново гадже – служителка във Военното министерство. Въпреки новата си връзка той не спрял да тормози бившата си приятелка. На 8 март той ѝ казал, че това ще бъде последният ѝ празник като майка и жена. Уви, изпълнил е заканата си.

Криси написала бележка, която оставила на работното си място, в която посочва, ако нещо се случи с живота ѝ – да търсят Калоян. 
Оказва се, че и в миналото въпросният е имал агресивни проявления към жени. Регистриран е в МВР заради заплахи към жени, както и за палеж на автомобил на мъж, който станал настоящ приятел на бивше негово гадже. 
Психолози коментират, че мизогинията (омразата и ненавист към жени) става все по-често срещана в обществото. С тези лица не се работи, а накрая намираме поредната жена, убита в куфар или натикана в багажник.