Изведоха Семерджиев от съда с мярка – постоянен арест

Изведоха Семерджиев от съда с мярка – постоянен арест

Мотивите на магистратите са, че има достатъчно данни, че именно той е шофирал джипа-убиец

Георги Семерджиев остава в ареста, това реши Софийският градски съд. 

Семерджиев е обвинен за тежката катастрофа на бул. „Черни връх“, станала на 5 юли вечерта и при която загинаха две невинни млади жена.

Мотивите към решението на магистратите са, че има достатъчно данни, че именно той е шофирал джипа, който се удари в асансьора на метростанция “Европейски съюз” и уби на място две млади жени. Освен това магистратите посочиха, че Семерджиев може да се укрие. 

Има вече и данни, че след катастрофата той е отишъл в автомивката, на която е управител, и там заедно с полицайката Симона Радева са взели стълба посредством, която той се качил до втория етаж на кооперацията, в която живее, за да се прибере у дома.

Идвайки в съда Георги Семерджиев заяви, че не разбира за какво го обвиняват, бил отвлечен и не знае къде е личната му карта, както и че не помни нищо от катастрофата.  

Семерджиев заяви, че няма причина да е задържан, защото бизнесът му е законен и никога не се е крил. Обясни, че книжката му не е фалшива.

Освен това той твърди, че е бил бит по време на ареста си. 

Адвокатът на Семерджиев Мирослав Христов заяви пред журналисти, че за пръв път чува твърденията на обвиняемия, че е бил отвлечен. 

“Той не помни нищо от нощта на катастрофата!”, каза още защитата на Семерджиев.