Извадиха далака на пребитата Димитрия

Извадиха далака на пребитата Димитрия

Пребитата от съпруга си пловдивчанка Димитрия Касабова е претърпяла операция, при която й е бил отстранен далакът. Според последната информация от болницата тя е в стабилно състояние. Това съобщи прокурорът по делото за побоя Атанас Илиев.

„Само Господ я е спасил. Имала е вътрешен кръвоизлив от спукания далак и е успяла да стигне до болницата. Има множество хематоми, спукано тъпанче и две спукани ребра“ – допълни Илиев.

Обвинението срещу изрода Симо Касабов е за нанасяне на тежка телесна повреда в условията на домашно насилие, прилагано системно.

„Установили сме го в дълъг период от време. Свидетелите също говорят за системност. От 2002 г. имат брак, още преди това имало побои и кавги“ – каза прокурорът.

Симо Касабов беше докаран с белезници в съда. През цялото време на мярката му за неотклонение той остана с качулка на главата.

По време на пледоарията стана ясно, че мъжът дълги години е упражнявал адско насилие над жена си. Още през 2002 година, докато са били гаджета, Касабов е пребил приятелката си. След като се оженили, физическият и психическият тормоз и икономическата зависимост са продължили повече от 20 години, стана ясно по време на пледоарията на държавният обвинител.

Бизнесменът принудително е ограничавал свободата на жена си и не й е разрешавал да се вижда нито с приятелките си, нито с близките си. Съпругата е била следена и подслушвана и заключвана в жилището им. Касабов е бил адски ревнив и не е разрешавал на жена си да купува нищо за себе си.

В момента Димитрия Касабова е в болница с отстранен далак, след побой от миналия ден и множество телесни повреди. Прокурор Атанс Илиев настоя Симо Касабов да остане в ареста.

„Моля да се има предвид, че пред обществото е ставало дума за нормално българско семейство с две деца. Ако бъде освободен обаче може да въздейства на свидетелите“, каза прокурорът.

Показания са дали три приятелки на жертвата – две разведени жени и една неомъжена.

Адвокатът на обвиняемия настоя тези техни показания да не се вземат предвид.

От показанията на едната приятелка става ясно, че 8-годишното момченце на семейството, което явно е ставало свидетел на насилията, е сънувало как убива майка си. Адвокатът каза, че има данни за престъпление, но що се отнася до подслушването на жената и децата, било общодостъпно и не било грях, особено спрямо децата. Дъщерята била на 13 години и вероятно затова е била подслушвана.

Симо Касабов, както и неговата защита, поискаха домашен арест или парична гаранция.

Съдът реши да остави Симо Касабов в ареста.