Изродът Захари убил и друго куче?

Изродът Захари убил и друго куче?

Има съмнения за още една жертва на Захари Шулев, мъжът който прояви особена жестокост към кучето Мечо. Четириногото все още не е открито. Това каза адвокат Мариета Караджова по БНТ.

„Кучето Мечо се намира в приюта на animal rescue и се възстановява. Когато го открили не е било сигурно дали то ще оцелее, защото освен двете счупвания е имало и множество прорези рани и оттоци от силни удари и ритници. Той все още е наплашен и депресиран, но се работи с него. Вече излиза и на кратки разходки.“

Зоополицията съществува само на хартия. Това е не работещо звено. МВР трябва да започне да гледа много сериозно на този тип престъпления.Огромен процент от сексуалните насилници имат история с насилие над животни, категорична е Караджова.

Виждала съм групи в социалните мрежи, които са създадени единствено с цел насилие над животни. В тях си разменят съвети как да тровят животни и да стрелят по тях. Има съвети дори как се разрязват мускули и тела на животни. Прокуратурата трябва да се заеме с проблема. Наясно съм, че трудно се доказват такива престъпления.

Ако извършителите бъдат викaни на разпит и се извършват някакви претърсвания в домовете им, е напълно възможно да се открият доказателства, допълни юристката.

Тя припомни и за случая Мима, която бе с отрязани крака. Съседи посочват, че знаят кой е извършителят, но МВР така и не можа да разбере.

Искаме среща с министър Иван Демерджиев, за да го попитаме как ние като юристи да подпомогнем на МВР да разкрива тези престъпления, допълни тя.