Изрод напада и бие жени в Пловдив

Изрод напада и бие жени в Пловдив

Млад мъж беше задържан, след като без причина нападал жени в един от подлезите на Пловдив. Действията му са били записани от охранителна камера. Прокуратурата в града търси още жертви на нападателя.

24-годишният Иван Ставрев е криминално проявен, осъждан за кражби и хулиганство. Ако бъде признат за виновен за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, той може да лежи в затвора до 3 години.

На кадрите, иззети от подлеза, се вижда как мъжът рита силно случайна жена. По думите на зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев агресията по никакъв начин не е предизвикана. От полицията смятат, че на младият мъж трябва да бъде направена психиатрична експертиза, която да установи причината за ненавистта и омразата към жени. Т.нар. мизогиния не е изолиран случай и криминални психолози си обясняват непоносимостта към нежния пол заради случки в миналото.

„Имаме запис от инцидента, който е много брутален. Жената минава зад извършителя, без абсолютно по никакъв начин да го провокира, той се обръща и я удря с шут в областта на бедрото толкова силно, че лично за мен остана неясно как тази жена не падна по очи“, каза пред журналисти Илиев.

По делото са събрани материали, че има и други случаи, в които 24-годишният Иван Ставрев е нападал жени на улицата, както и други дела, свързани с хулигански действия. Той е извършвал престъпления против собствеността, за които е бил и осъждан. Отправял е заплахи за убийство с нож.

„За пореден път ще отправя апел към гражданите, особено към жените. Ако са пострадали от това лице, чиято снимка бе оповестена с прессъобщение на Районна прокуратура – Пловдив, да не се колебаят по най-бързия начин да уведомят органите на реда – полиция, прокуратура, за да започнем да работим по случаите“ – призова магистратът.

Получените сигнали, че Ставрев е тероризирал кв. „Капана“, ще бъдат приобщени към делото. Прокуратурата поиска на обвиняемия да се наложи постоянна мярка за неотклонение.

„Все ми е тая дали ще съм в ареста, или на пробация. Аз съм си виновен. Извинявам се на жената“ – каза на защитника си самият Иван Ставрев в съдебната зала, без да му е дадена думата. Съдията го предупреди, че трябва да говоди единствено, когато му разрешат.