Изнудвачът Алекс, измъкнал 180 000 лв. със заплахи в Бургас

Изнудвачът Алекс, измъкнал 180 000 лв. със заплахи в Бургас

23-годишният Алекс Димов, обвинен, че е изнудвал бургазлия и го заплашил с убийство, бе докаран в съда в Бургас, където в момента се гледа делото за мярката му за неотклонение.

Преди магистратите младият мъж заяви, че бил студент. 

Той е заловен при спецакция  в края на миналата година, минути след като взел част от поисканите 50 000 лв. от изнудвания бургазлия. Пострадалият, който е на 35 г;, работи във фирма, но и сам предлага услуги, от които печелил добре, твърди, че е дал на рекетьора общо 180 000 лв. за период от близо година.

ИСТОРИЯТА

Жертва става 35-годишен бургазлия, който платил 186 хиляди лева, „за да си осигури спокойствие от полицията“.
Изнудвачът е Алекс Димитров на 23 години.
Той поискал на няколко пъти заеми от своя приятел, разказаха прокурор Мария Маркова и директорът на полицията старши комисар Калоян Калоянов.
Вместо да си върне парите обаче, изнудвачът казал, че е давал заемите за дрога, полицията е разбрала и ще арестува и двамата. Така в рамките на година измамникът измъквал пари от жертвата си, уж за да плащат на столични ченгета „такса спокойствие”. В един момент бургазлията поискал нови 50 000 лева.

Жертвата не издържала и разказал на близките си. Те се обадили в полицията и така измамникът бил арестуван.
Районният прокурор Мария Маркова и директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов разказаха и за досъдебно производство за кражба в особено големи размери – 165 000 лева, осъществена от жилището на млади бургазлии, стопанисващи търговски обект.
За престъплението са задържани две лица, които въпреки предварителната подготовка и съблюдаваната висока степен на конспиративност, са арестувани в резултат ОДМВР – Бургас.

Снимки: Булфото