Издирват крадла, задигнала кутия с дарения в кв. „Хаджи Димитър“

Издирват крадла, задигнала кутия с дарения в кв. „Хаджи Димитър“
Пореден случай на открадната кутия с дарения, събирани за лечението на болно дете вбеси столичани. Този път става дума за престъпление, извършено магазин в кв. „Хаджи Димитър“, научи ТВМЕДИА.
От камерите на магазина става ясно, че жената, извършила кражбата, е с ярко червена коса и на възраст 50-60 години.
Снимката не е с много добро качество, тъй като е стопкадър от видеозапис. След като бе разпространена информацията за наглата кражба, редица жители на квартала предположиха, че това не е жена – прилича на мъж с перука. Дали е така –  засега не е ясно.
„Приятели, ако някой от вас разпознае тази жена, пишете ми. Явно се е объркала и може би без да иска е взела кутия с дарения за болно дете от магазин в жк Хаджи Димитър, София. Ако някой знае къде може да бъде намерена, да я подсетим, че хората са дарявали за лечение, а не за почерпка на клиенти на магазина“, написа иронично журналистката Нина Норд, която от години се занимава и помага на нуждаещи се с благотворителни каузи. 
„Това е грях! Надявам се скоро извършителят на това гнусно деяние се покае!“, пишат в социалните мрежи потребители. Мненията са поляризирани. Други се опитват да защитят крадеца.
„Не са виновни хората, че стигнаха до просешка тояга. Народът гладува. Ако имаше какво да яде нямаше да посегне на кутия с дарения. Не оправдавам постъпката, просто казвам, че живеем в мизерия. Всички беди на света идват от бедност и простотия“, смята Карина Костадинова от „Хаджи Димитър“.