Издирваната Галя се появи, бягала от бившия си

Издирваната Галя се появи, бягала от бившия си

16-годишната Галя Величкова, която полицията издирваше от 4 дни, се е свързала с майка си снощи, каза нейна приятелка пред ТВМЕДИА.

Момичето било във Варна и се страхувало да се върне в София заради бащата на детето ѝ Евгени, с когото е забелязана за последно на 27 юни. Той е бил разпитан от криминалисти в полицията по случая с мистериозното изчезване на Галя Величкова. Евгени я преследвал, защото тя го напуснала преди време, разказаха пред “24 часа” нейни приятелки. Двамата имат дете, което е отглеждано в приемно семейство, а в последните дни, преди да изчезне безследно, Галя е била подслонена в център за настаняване от семеен тип. Служители от центъра са подали сигнала в полицията, че момичето го няма.

“Не знам какво да правя. Идва ми да скоча от някъде…”, казала Галя Величкова на най-добрата си приятелка дни преди да избяга.

За последно е забелязана пред хипермаркет в столичния кв. “Банишора”, където имала среща с Евгени. 2 дни по-късно приятелката ѝ Маргарет Николова започна да публикува нейни снимки във фейсбук с молба за информация.

Любовта на Евгени и Галя пламнала преди години. Тя била на 14, а той доста по-голям. Майката на момичето заминала на гурбет в Германия. Бабата се грижела за нея. Жената била против връзката на Галя с Евгени. Въпреки забраната двамата останали заедно и дори си направили дете. Малко след това се разделили. Галя срещнала нов човек, но Генчо, както го наричат познатите им, не можел да преживее раздялата. Започнал да я преследва. Причаквал я на различни места и дори я наблюдавал тайно. Галя разказала на приятелката си, че го видяла на 200 м от блока, в който живеела преди. Неведнъж споделяла, че я заплашвал и я удрял.