Изчезналият Александър е милионер, за година натрупал над €6 млн. печалба

Изчезналият Александър е милионер, за година натрупал над €6 млн. печалба

Продължава издирването на 32-годишния Александър Алтънбашев. Мъжът е IT специалист и търговец на криптовалути. Той е бил обявен за издирване в понеделник, след като сестра му не успяла да се свърже с него.

В София запознати коментират, че мналата година Алтънбашев е реализирал над 6 милиона евро чиста печалба от търговия с криптовалути, заради което направил специално парти в луксозен столичен клуб.

Пред приятели пък неотдавна се похвалил, че си е купил имение в Дубай за около 2,5 милиона евро и къща в Халкидики, Гърция за близо 2 милиона евро.

Младият мъж е в неизвестност трети ден, откакто когато отишъл на среща в столичния квартал „Младост“. След това Алтънбашев спрял да отговаря на мобилния си телефон, а по-късно той е бил изключен.

Сестра му и приятелката му веднага подали сигнал в полицията. Според двете жени, Александър е отвлечен.

Мъжът е трябвало да пътува за Пловдив, но телефонът му е бил изключен и комуникацията с него прекъсва.

По случая работят от сектор „Издирване“ в СДВР. Не се изключва нито една версия за изчезването на IT специалиста. Изясняват се подробности около последните часове, в които мъжът е имал контакт.

Към момента обаче няма категорични данни, които да сочат към една конкретна версия, включително отвличане.

Александър Алтънбашев е шеф на дружеството „Еста консулнтинг“ ЕООД, на което е собственик на капитала. По образование е икономист, завършил е „Прогонозиране и планиране“ и „Бизнес администрация“ в УНСС.

Влиза в бизнеса с крипотовалути през 2012 г., а от 2018 г. се занимава само с него, води и обучителни курсове по трейдърство.