„Гробаря от гората“ е имал съучастник

„Гробаря от гората“ е имал съучастник

Георги Енев, който е в ареста заради това, че вместо да погребва покойници ги е закопавал в общ гроб в Клисура, е имал съучастник. Това съобщи кметският намесник на селото Камелия Димитрова.

Тя посочи в ефира на Нова, че Енев си плащал на служител, който да му върши черната работа – а именно да изкопава дупки в земята, където полагали телата на починалите.

Димитрова разкри и още една ужасяваща подробност. Жители на Клисура забелязали, че кучета разнасят огромни кости, които няма как да са на животни. Друг човек случайно пък забелязал стърчащи останки в гората и се обадил на кметицата.

ТВМЕДИА припомня, че до този момент са открити 13 тела на заровени покойници. Твърди се, че Енев е признал пред криминалистите за поне 50 тела, които е копал край Клисура.

Междувременно в полицията звънят стотици опечалени близки, които са ползвали услугите му. Те му плащали на ръка по 1000 лв. за кремация. Никой обаче не получил урна с прах.

Енев е в погребалния бизнес от 90-те години. Хвалил се пред приятели, че е организирал погребенията на редица известни личности.

 

Снимка: БУЛФОТО