Футболистът Георги Семерджиев е убиецът на пътя, издирват го

Футболистът Георги Семерджиев е убиецът на пътя, издирват го

Юноша на „Левски“ е причинил бруталната катастрофа, която стана снощи малко след 23:00 ч. край хотел „Хемус“.

Той се казва Георги Семерджиев и е на почти 36 години. Снимката, с която властите разполагат е стара – в момента той е значително променен и с много татуировки по тялото си.

Разследващите са категорични, че до него е имало втори човек в колата. И двамата се издирват, тъй като са избягали от мелето, което почерни живота на две семейства. Две млади жени на 22 и 26 години загинаха на място.

Свидетелските разкази са потресаващи:Криминалисти заявиха, че Семерджиев е бил с фалшив немски регистрационен номер. В автомобила са намерени две полицейски сини лампи, палки и други принадлежности, характерни за служителите на МВР.

„Категорично не става дума за колега, а за мъж, който се е представял за такъв“, уточниха от силовото министерство.

ТВМЕДИА припомня, че Семерджиев има пребогато криминално досие и десетки регистрации. Над 50 нарушения само на пътя.

През 2010 е арестуван в мащабна акция на ГДБОП за „черно тото“. Ето какво пишат някои медии за него преди повече от 10 години, когато той е играч на „Спортист Своге“:

Първи футболист бе хванат при разследването на полицията за “черно тото”. Юношата на Левски Георги Семерджиев бе задържан при акция на ГДБОП.

Оказва се, че играчът на изпадналия в “Б” група Спортист (Своге) е част от четиричленна група, която се занимава с незаконни залагания. В акцията на антимафиотите е арестуван и 24-годишен треньор по футбол с инициали Б.Д.

Семерджиев има дълъг стаж по родните терени. Роден е на 8 август 1986 година в София и започва кариерата си в Левски. Играе за Родопа, Хебър, Ботев, Локо (Мз) и Спортист (Своге).