Ето я Ивет, която закла баба си – актрисата Виолета Донева (ВИДЕО)

Ето я Ивет, която закла баба си – актрисата Виолета Донева (ВИДЕО)

18-годишната Ивет Стайкова, която закла баба си – актрисата Виолета Донева, употребява наркотици от 13-годишна.

Това научи ТВМЕДИА от свои източници. Момичето е отключило тежката диагноза шизофрения, за която предупреждават редица психиатри. Освен наследствена, тя може да връхлети и след свръхпредозиране с дрога.

Иви, както я наричат в кв. „Изток“, ежедневно пушила марихуана. Приемала е и т.нар. „дизайнерска дрога“ – кристали, особено популярен наркотик сред младото поколение в момента.

Според директори на психиатрични клиники и водещи психиатри почти 96% от младите под 35 години са на метаамфетамин и освен със зависимости се борят и с вече отключени психиатрични диагнози, голяма част от които – нелечими.

Такъв е случаят с Ивет Стайкова, която е едва на 18 години. Тя е прекъснала образованието си и не ходи на училище, заявиха за ТВМЕДИА запознати.

Зад гърба си девойката има няколко неуспешни опита за самоубийство – самонаранявала се е с нож, опитвала е да си реже вените, скачала е и върху релсите на метрото. Спасена е от случайни минувачи и очевидци. Тийнейджъри от кв. „Гео Милев“ казват, че преди около година опитала да намушка с нож и свой приятел на име Виктор. Момчето се отървало по чудо, но било настанено в болница, тъй като раните от хладното оръжие били дълбоки.

ТВМЕДИА се сдоби с някои от последните видеа на Иви Стайкова, буквално дни, преди да извърши жестокото убийство на баба си Вили. Ивет Стайкова често записва клипове под музикален съпровод, които пуска в социалните мрежи. Открихме и няколко записа, в които е публикувала банковата си сметка – моли се за пари под предтекст, че иска да си купи нови дрехи.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от @127.0.0.1

Именно пари за дрога, които бабата не ѝ е дала, е основният мотив за убийството, смятат разследващите. Въпреки, че били двете много близки, най-вероятно Виолета Донева е отказала да ѝ даде поисканата сума. Това довело до гняв и десетки намушквания на жената, която я е отглеждала в последните няколко години. Актрисата е открита в локва кръв в наследственото си жилище в кв. „Изток“.

Интересна подробност е, че самата Иви често се хвалила пред познати и приятели със своя произход – баба ѝ Виолета Донева е кинозвезда през 70-те и 80-те години. Дядо ѝе академик Людмил Стайков – режисьор на обявения след национален конкурс – допитване на БНТ за любим филм на българите „Време разделно – Време за насилие“ и на другата най-грандиозна продукция от времето на соца – „Хан Аспарух“.

По времето на Тодор Живков той достига до кандидат-член на ЦК на БКП, освен че стана професор и заместник-ректор на НАТФИЗ, тогава ВИТИЗ.
Внучката е дъщеря на сина им Иво, който също е режисьор и не дълго след чието раждане известните кинотворци се развеждат.

Другият най-известен плод на любовта им е филмът „Обич“, който им спечелва няколко големи международни награди и специализация във Франция преди точно половин век.

Преди два дни Софийският градски съд остави Стайкова за постоянно в ареста, както поиска прокуратурата. Според магистратите съществува реална опасност от извършване на друго престъпление, поради което е определена като подходяща най-тежката мярка за неотклонение. Момичето беше доведено в съда под конвой.

„Баба ми беше една от най-близките ми роднини. Искам да почета паметта й и да продължа образованието си“, заяви 18-годишната Ивет Стайкова на делото.