Ето го Димитър, заклал тъща си

Ето го Димитър, заклал тъща си

Окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков заяви, че мотивите за извършеното  убийство на 62-годишната Пепа П. от врачанския кв. Дъбника са от семейно-битов характер. За жестокото убийство бе задържан 35-годишният зет на жертвата Димитър Иванов, а разследващите съобщиха, че имат достатъчно доказателства, че именно той е авторът на кървавата разправа.

Задържаният Димитър живеел на семейни начала с 27-годишната дъщеря на жертвата Деница Иванова и 5-месечното им момиченце.

Към 2 часа във фаталната нощ той отишъл в дома на тъща си в блок №36 и разбил входната врата на апартамента ѝ, след като тя отказала да му отвори. Между двамата избухнал скандал, чут от съседите от блока. Според тях подобни разправии ставали често в апартамента на Пепа, но в полицията няма регистрирани оплаквания.

В един момент Димитър грабнал кухненски нож и го забил в шията на тъща, прерязвайки артерия. Според медиците тя починала от кръвозагуба.

След като напуснал апартамента, убиецът захвърлил кървавия нож в храсти зад жилищния блок и се опитал да го прикрие, но разследващите го открили и го приобщили към материалите по образуваното досъдебно производство.

Същата нощ около 3.30 ч. дъщерята на жертвата отишла в дома на майка си, след като не успяла да се свърже с нея, а Димитър не се прибрал в семейното жилище. В една от стаите на апартамента , тя се натъкнала на безжизненото тяло на майка си сред локва кръв.

Незабавно подала сигнал в полицията и ченгетата бързо открили опиталия се да се скрие Димитър. От полицията съобщиха, че той не е криминално проявен и не е осъждан.