Ето ги украинците Руслан и Денис (СНИМКИ)

Ето ги украинците Руслан и Денис (СНИМКИ)

Все едно попаднахме в Гестапо! Невинни сме, а там ни биха и ни удряха с електрошок. Това заяви в съдебна зала 37-годишният украинец Денис Шейтанов.

Припомняме, че двамата със сънародника му Руслан Добровски бяха арестувани за кражба в особено големи размери в Бургас. Районният съд разгледа искането на прокуратурата за постоянно задържане под стража на двамата мъже. Шейтанов настоя за отвод на прокурор Христо Христов, който по думите му, не ги е защитил от разследващите и „техните груби методи на разпит“. Искането беше отхвърлено.

„Ако има данни за насилие, прокуратурата ще се самосезира и ще извърши проверка”, увери прокурор Христов.

„Начинът на събиране на доказателства е различен от този в НПК. Доста далеч от законността е упражняването на насилие за събиране на доказателства“, подчерта адвокат Пламен Найденов.

По негово искане заседанието се гледа при закрити врата. Защитата посочи, че възнамерява да представи пред съда медицински документи, съдържащи лични данни за интимния живот на клиентите му.

В кулоарите на съда обаче съпругата на единия от задържаните – Злата Добровска заяви, че страда от заболяване и съпругът и е пристигнал в България, за да се грижи за нея. Те са влезли у нас през юли със статут на бежанци.

Припомняме, че на извънреден брифинг административният ръководител на Районна прокуратура Мария Маркова и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов съобщиха, че кражбата, за която са арестувани, е в особено големи размери – над 110 000 долара, 40 000 евро, злато, бижута и други валути. Грабежът е извършен в светлата част на деня от апартамент, чиито обитатели са отсъствали. Много вероятно е тя да не единствена в колекцията на украинското дуо.

Бургаският районен и съдия Яна Атанасова оставиха Руслан и Денис за постоянно в ареста.

Снимки: БУЛФОТО