Ето ги мъжете, лиснали сярна киселина по врачка

Ето ги мъжете, лиснали сярна киселина по врачка

Магистратите от Районния съд в Пловдив разделиха комбината от Враца,  сочени за нападателите на ясновидката Тони, съобщава „Марица“.

42-годишният Йордан Цветанов, който нахлул в апартамента и извършил престъплението, остава за постоянно в ареста. Съучастникът му Веселин Вълчанов, който е на 51 години, излиза срещу парична гаранция от 1500 лв. Той е карал джипа, с който дошли от Враца, но не се е качил до апартамента на гадателката в „Тракия. Това е и причината той да бъде освободен от ареста. 

В съдебната зала стана ясно, че движението на комбината е проследени с камери. Открити са и дрехите им, като по тях има следи от сярна киселина. 

Ясновидката Тони гледала на карти срещу 100 лв. 

Засега не е ясен точният мотив за престъплението. Йордан Цветанов е знаел, че врачката е трудноподвижна и че винаги оставя вратата си отворена. Никога не се заключвала. Затова директно влезнал, като предварително бил сложил медицинска маска на лицето си и шапка.

Жената го попитала: С какво мога да ви помогна, на което той отговорил: „Не, аз ще ви помогна“. И лиснал киселината в лицето ѝ. Потърпевшата е настанаена с линейка в болница с изгаряния. За щастие зрението ѝ  е запазено – веществото не успяло да достигне очите. При подобни случаи се ослепява моментално. Тя обаче е с тежки изгаряния и все още в болница под медицински контрол. Полицията не съобщава повече подробности по казуса.
В града под тепетата обаче предполагат, че Тони е измамила с грешни прогнози свои клиенти и затова те решили да ѝ отмъстят по този крайно жесток начин.

СНИМКА: www.marica.bg

https://www.youtube.com/watch?v=0nHXted3S1M