Единият садист, рязал ушите на куче, е дете на 12 г.

Единият садист, рязал ушите на куче, е дете на 12 г.

Дете на 12 години е рязало с нож ушите на бездомничето Фейт. Кученцето бе намерено в полумъртво състояние в столичния кв. „Христо Ботев“.

Вчера от ТВМЕДИА ви съобщихме първи, че вече има трима задържани за бруталното престъпление. Оказва се, че единият участник е едва на 12 години, другият на 17, а третият на 27 – вече осъждан.

В момента Фейт (Вяра от английски, бел.ред.) се лекува в клиника в Стара Загора.

Садистите са задържани в Първо районно в София и все още не е ясно какви обвинения ще им бъдат повдигнати.

Междувременно ветеринарни лекари поправиха първоначалната информация, че най-вероятно ушите на кученцето са рязани с лозарска ножица. Лекарите смятат, че те са рязани с нож.

„Тъй като две от лицата са непълнолетни надали ще понесат някаква отговорност. Кученцето се възстановява, но никога няма да забрави този кошмар, причинен от хората“, казват спасителите му от организацията „Респект към животните“. Именно те случайно намират животинчето в безпомощно състояние в ромската махала.

„В този район подобна жестокост е често срещана. Пълно е със садисти, независимо на каква възраст са те. Махалата е ад за всички бездомни кучета и котки, които биват убивани по брутален начин. Може би криминален психолог по-добре ще обясни този феномен. За нас е ненормално дете на 12 години да изпитва задоволство от измъчване на невинно създание. И ненормално самото то да реже с нож животно“, коментира за ТВМЕДИА човек в полицията.