Докога ще приютяваме и търпим мигранти?

Докога ще приютяваме и търпим мигранти?

Петима мигранти (засега не е ясно дали са легални или нелегални) са нападнали и наръгали с нож 21-годишен в столични кв. Студентски град. По информация на ТВМЕДИА младият мъж лежи в „Пирогов“, а състоянието му е критично. Той има дълбоки прорезни рани в областта на корема и гърдите. Петимата участници в инцидента са задържани. От МВР не разкриват никаква официална информация по случая.

Случката не е прецедент. Цели квартали са пропищели от нелегални мигранти, маскирани и пребоядисани като „бежанци от война“. Полицаи признават с неохота и с половин уста, че всеки случайно проверяван на улицата мигрант носи в себе си нож или друг вид хладно оръжие.

Докога ще търпим тези криминално проявени типове да правят каквото си поискат на наша територия?

Докога ще търпим центъра на София, че и не само, да е осеян със съмнителни лица, които ни създават усещането, че се намираме в гетата на арабските страни?

Докъде се простира тази наша толерантност и какво още трябва да се случи, че да преосмислим позициите си по тези въпроси?

Европа бавно, но славно се самоубива.

Европа беше добро място за живеене, допреди да отворим границите си широко за всеки от ислямския свят, който поиска да усети полъха на свободата.

Докога ще измират полицаи, които ни бранят от тях? Докога ще даваме жертви в униформи, които преследват тази криминална утайка на обществото?

Знаят ли властимащите как живеят хората в Хасково, Харманли, Топловград, Пазарджик, дори Пловдив? Вече никой не е спокоен за сигурността си. Хората се притесняват за децата си. В главата на всеки се въртят мисли за убийства, грабежи, изнасилвания.

Местните в Южна България не спират да се оплакват от набези и грабежи. Изпочупени витрини на магазини и кафенета.

В стария център на София – районът около Центална ЖП гара, около булевардите Христо Ботев и Мария Луиза, Халите, Пиротска – наистина изглежда плашещ. Особено вечер.

Много въпроси – никави отговори.